България приема Северна Ирландия в битка единствено на престиж и измиване на срама

Срещата на "Васил Левски" е от 21:45ч.

България приема Северна Ирландия в битка единствено на престиж и измиване на срама

 Тази вечер в 21:45 часа България приема Северна Ирландия в сблъсък от 8-ия кръг на световните квалификации в група "С". "Лъвовете" излизат на стадион "Васил Левски" с намерението да измият срама от загубата с 1:3 от Литва и да си върнат самочувствието.

Националите тъкмо бяха започнали да връщат интереса на българския запалянко към себе си след силните игри срещу Италия (1:1) и Литва (1:0), но изненадващо тимът се сгромоляса в реваша с литовците и допусна неприятно поражение с 1:3. Преди този мач "Лъвовете" дори можеха все още да мечтаят да се доберат поне до второто място в групата и до участие на бараж, но надеждите им бяха разбити на парчета във Вилнюс. В момента на теория още имаме шансове, но те са толкова илюзорни, че дори не си струва да ги коментираме.

Северна Ирландия е в подобна позиция. Отборът е със същия брой точки като нашия тим - 5. Албионците имат мач по-малко, така че ако спечелят днес, и ако междувременно Швейцария не успее да победи Литва, те ще могат все още да мечтаят за чудо в оставащите мачове до края на кампанията.

Историята показва, че националният отбор в повечето случаи успява да се съвземе бързо след голям резил и да запише добър резултат в следващия си мач. Това се е случвало в 77% от случаите. Затова има надежда, че възпитаниците на Ясен Петров ще успеят да се съвземат след шамара, който отнесоха в Литва и да се върнат на победния път. Друга статистика също е в наша полза. В досегашните 8 официални мача със Северна Ирландия "Лъвовете" са с положителен актив - 4 победи, 2 равенства и 2 загуби.

 

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки