НОВ ПРОВАЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ: Падна и от Брага в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" са на дъното в класирането с 1 точка, излизането от групата е мираж

НОВ ПРОВАЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ: Падна и от Брага в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец загуби с 0:1 домакинството си на Брага от груповата фаза на Лига Европа. Попадението вкара капитанът на гостите  Рикардо Орта още в началото на мача. Поражението е второ за "орлите" и много усложниха задачата си - да се преборят за едно от първите две места, за да прескочат групата. Българите имат само 1 точка от три мача. Лидер е Цървена звезда с 6, Брага е на втора позиция със същия актив. Мидтиланд има 2 т.

 

Гостите първи стигнаха до голова възможност. Още в петата минута удар на Медейрос се отби в страничния стълб на вратата на Кахлина. Две по-късно Брага все пак поведе в резултата. Нуно Секейра даде пас по земя за капитана Рикардо Орта, който не остави шанс за реакция на вратаря на Лудогорец - 0:1!
 
 
Отговорът на домакините беше светкавичен. В десетата минута Жосуе Са засече центриране от свободен удар и с глава прати топката в мрежата на Матеус. Страничният рефер обаче сигнализира за засада. На повторенията се видя, че при подаването бранителят на Лудогорец действително е зад защитата на Брага.
 
 
Малко след това Галено беше изведен зад защитата на "орлите". Жосуе Са му отне топката, като останаха съмнения за нарушение, но бе маркирана засада. В 22-ата минута Текпетей комбинира със Сотириу, който бе затворен и опита да върне с пета назад за Доминик Янков, но опитът му не сполучи. Секунди по-късно Диого Лейте и Пиерос Сотириу се сблъскаха в средата на терена и бранителят на Брага напусна терена с помощта на двама души от лекарския щаб на тима. Реферът все пак му показа жълт картон за влизането срещу Сотириу. В крайна сметка Лейте се завърна на терена и продължа мача.
 
Половин час след началото удар на Баджи беше блокиран от футболист на гостите. Лудогорец постепенно изнесе играта в полето на Брага, но освен няколко безрезултатни центрирания на Кирил Десподов не успя да стигне до нищо повече. 
 
 
В 43-ата минута минута Пиерос Сотириу стреля извън наказателното поле, но право в ръцете на Матеус. Стражът на Брага изпусна топката за момент, но бързо поправи грешката. В близост до него нямаше футболист на "орлите", който да се възползва.
 
След почивката в игра за Лудогорец се появи Игор Пластун. Той влезе на мястото на Оливие Вердон. В 48-ата минута Текпетей преодоля двама футболисти Брага, но вместо да комбинира с Десподов или Сотириу, той рещи да играе сам и беше спрян от Лейте. В 56-ата ударът на Текпетей с глава  бе прекалено слаб, за да затрудни Матеус.
 
Десет след това изстрел на Рикардо Орта рикошира в тялото на играч на домакините и излезе в ъглов удар. След неговото изпълнение Пиазон опита атрактивно да засече центрирането, но не му се получи. В 73-тата минута Брага отново уцели греда след удар с глава на Марио Гонсалес.
 
В 82-ата Чибота бе спрян от Фабиано, който си игра с ръка в наказателното поле на Брага. Това убягна на рефера. Положението със сигурност е било разгледано от VAR, но остана без последствия и играта продължи при същия резултат. В 88-ата минута минута удар на Чикиньо профуча опасно близо до вратата на Лудогорец.
 
 
Лудогорец - Брага 0:1

 

0:1 Рикардо Орта (7)

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кахлина, 6. Пинас, 22. Икоко, 24. Вердон, 32. Жосуе Са, 8. Гонсалвеш, 25. Баджи, 64. Янков, 11. Десподов, 19. Сотириу, 37. Текпетей

БРАГА: 1. Матеус, 5. Секеира, 4. Лейте, 15. Оливейра, 70. Фабиана, 88. Андре Кастро, 8. Ал Мустафи, 45. Юри, 21. Орта, 90. Галена, 9. Абел Руис 
Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки