ПО ШАМПИОНСКИ: Лудогорец потрепери, но надви Ботев в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

Три гола заличиха ранно попадение на Неделев, първа загуба за "жълто-черните" у дома

ПО ШАМПИОНСКИ: Лудогорец потрепери, но надви Ботев в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец спечели с 3:1 гостуването си на Ботев (Пловдив) от 12-ия кръг на efbet Лига. Домакините удариха рано, но допуснаха обрат и доиграха мача с десет души. Успехът позволи на шампионите да се откъснат на четири точки пред ЦСКА на врха в класирането. Ботев е трети.
 
 
Лудогорец можеше да удари първи. Във втората минута Чибота опита удар, но топката мина покрай вратата. Само 120 секунди по-късно домакините поведоха в резултата. Реда Рабей подаде в наказателното поле, където Мартиньос се размина, но Тодор Неделев, който с мощен шут опъна мрежата на Кристиан Кахлина - 1:0.
 
 
Отговорът на шампионите не закъсня. Кирил Десподов бе изведен в половината на Ботев и стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда. В 11-ата минута Мавис Чибота намери отлично Десподов, който финтира Кевин Янсон и беше близо до изравнително попадение, но  Георги Аргилашки спаси.
 
Тодор Неделев можеше да вкара втори гол в 20-ата минута. Той нахлу на скорост в наказателното поле и получи подаване от Маркиньос, но прати топката право в ръцете на Кахлина. Четири след това Лудогорец успя да изравни с фантастично попадение на Алекс Сантана. Халфът на "орлите" проби през центъра, а никой не го посрещна и той стреля с левия си крак, насочвайки топката в горния десен ъгъл на вратата. Вратарят не помръдна и топката оплете в мрежата му. 
 
 
Малко след това Лудогорец можеше да отбележи втори гол. Чибота влезе остро в наказателното поле, върна топката назад, Сотириу се размина, а Доминик Янков стреля  в напречната греда. Силен удар на Дилан Мертенс в 34-ата минута пък беше спасен от Кристиан Кахлина.
 
Домакините пропуснаха страхотна възможност да вкарат в 42-ата минута. Реда Рабей центрира в пеналта, където Дилан Мертенс стреля от въздуха. Ударът му обаче мина покрай вратата на гостите. 
 
В началото на втората част домакините можеха да поведат отново. Реда Рабей получи подаване в наказателното поле и стреля, но топката срещна лявата греда на Кахлина. След това Тодор Неделев опита удар, който обаче мина покрай вратата.
 
 
 
В 55-ата минута Лудогорец стигна до пълен обрат. Дълго подаване на Чибота бе овладяно от Пиерос Сотириу, който разстреля Аргилашки. Първоначално попадението не беше зачетено заради съмнение за засада, но след намесата на VAR се видя че нападателят е бил в редовна позиция и голът беше зачетен.
 
Секунди по-късно Ботев Пловдив остана с човек по-малко. Дилан Мертенс бе изгонен за втори жълт картон. 
 
Кахлина спаси Лудогорец в 68-ата минута с отлична изява след удар на Неделев. Четвърт час преди края Неделев центрира от пряк свободен удар, Антоан Бароан се извиси и стреля с глава, но пропусна целта. Четири минути по-късно Алекс Сантана стигна до наказателното поле, но изпълнението му беше слабо и неточно. 
 
В 90-ата минута Джорджан Икоко сложи точка на спора. Той беше изведен много добре зад гърба на защитата, показа отлична скорост и още по-добър завършващ удар - 1:3. 
 
 
 
 
БОТЕВ ПД - ЛУДОГОРЕЦ 1:3
1:0 Тодор Неделев (4)
1:1 Алекс Сантана (24) 
1:2 Пиерос Соитириу (55)
1:3 Жордан Икоко (90+1)
 
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БОТЕВ ПД: Георги Аргилашки, Самуел Супрайен, Виктор Генев, Кевин Янсон, Дилан Мертенс, Емануел Току, Реда Рабей, Николай Минков, Па Конате, Тодор Неделев, Маркиньос 
 
ЛУДОГОРЕЦ: Кристиан Кахлина, Сисиньо, Игор Пластун, Жосуе Са, Жордан Икоко, Клод Гонзалвеш, Алекс Сантана, Доминик Янков, Мавис Чибота, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу 
Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки