loader

Заги: Спечелихме заслужено, нямам претенции за следващия съперник (ВИДЕО)

„Трябва ни малко повече спокойствие и самочувствие“

„През по-голямата част бяхме по-силни и контролирахме ситуацията.“

Думите са на треньора Златомир Загорчич, след като Славия отстрани Пирин с 1:0 и се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България.

„Пирин имаха две греди и един удар с глава. Общо взето, като игра, заслужено спечелихме. Успяхме да си вкараме гола. След него Пирин се опитаха да ни натиснат, изпуснахме контраатаки, 5-6 ситуации, в които можехме да решим мача“, посочи Заги.

„Доволен съм точно от този период. Трябва ни малко повече спокойствие и самочувствие. Да се надяваме в следващите мачове и това да оправим. Сега не ме интересува нищо, освен това, което ни предстои срещу Ботев Враца. Мислим по този въпрос. Надявам се да повторим днешния мач и точно тези минути, за които говорих. Това е просто моето решение. Имаме достатъчно хора - 25 човека сме. Всеки си заслужава да играе. Ще ги редувам, да се надяваме, че ще показват още по-силни игри, да се доказват. Това е начина. Ние сега останахме с малкия Сораков. Не може да носи всичките мачове. Той ще започва като титуляр при мен. Заслужава, има качество. За едно младо момче е добре да има конкуренция като Мапуку. Той ще си напредва и ние като отбор. Нямам претенции за следващия отбор, който ще ни се падне“, заяви Загорчич.