Сензациите в пресата: Левски събира пари за зимен лагер

Бразилски допинг зарадва Локо Сф, Камбуров пак повежда атаката на Берое, Арда продава титуляр и още…

Сензациите в пресата: Левски събира пари за зимен лагер

Сензациите в пресата днес, петък, 5 ноември 2022 година:

„Мач Телеграф“: Левски събира пари за зимен лагер
На „Герена“ работят по селекцията, но все още не са решили друг главен въпрос, който ще бъде свързан с отбора - къде ще протече зимната подготовка. Причината е, че ресурсите, които отиват за решаването на различни казуси, са ударили и по средствата, които са били определени за лагери. Тимът най-вероятно ще се готви само у нас. Миналата година „сините“ изненадаха с лагер в Хърватия, но едва ли ще повторят това. Оказа се, че са направили излишни разходи, след като не успя да обезпечат разходката си край Адриатика с резултати. През лятото тимът си стоя в София, след като се оказа, че роден хотел е поискал „сините“ да изплатят първо средствата, натрупани от предишни години.

„Мач Телеграф“: Досега само издънки и голям дълг за „сините“ от Швеция
До този момент на „Герена“ не могат да се похвалят с успешни трансфери на футболисти от Швеция. Директно от тях бяха привлечени двама души - Симон Сандберг и Насиру Мохамед. Те дойдоха от един отбор Хекен, но няма да се запомнят с нищо, ако не броим скандалното интервю на Сандберг, който твърди, че е бил заплашван от феновете, че ще му счупят краката, ако не си тръгне. Мохамед пък се издъни още в първата си среща - 0:3 от АЕК Ларнака. Сега търси огромна неустойка от „сините“ - близо 900 000 евро. А в Гана отново обявиха, че той до този момент не е получил нищо от тях. Иначе през „Герена“ мина още един играч като Ноа Сонко Сундберг - Ниогу Демба-Нирен.Той също имаше шведски и гамбийски паспорт. Не вкара нито един гол, след като бе привлелчен от Арис и скоро отново се озова в Гърция, където подписа с Панатинайкос. Ларс Рисп пък бе взет на пожар заради контузии на основни играчи в отбраната и явно се бе пуснал от хорото, защото приключи с футбола, след като си тръгна от Левски.

„24 часа“: Българи на всяка крачка в украинския Запорожие
Украинският град Запорожие се оказа пълен с българи в сряда и четвъртък. Освен делегацията на ЦСКА, която пристигна за мача със „Зоря“ (Луганск) от европейския клубен турнир Лига на конференциите на стадион „Славутич Арена“, в града се оказаха и волейболистките на „Прометей“ (Камянске). Този отбор е воден от бившия национален селекционер Иван Петков, а в състава са Лора Китипова, Нася Димитрова и Жана Тодорова. Те играха с швейцарския „Витеос“ (Нюшател) реванша от плейофа за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

„Мач Телеграф“: Мартин Камбуров пак повежда атаката на Берое

Мартин Камбуров ще поведе атаката на Берое и в днешното гостуване на Локо Сф. Рекордьорът по голове в родния шампионат се разписа и по-рано през сезона срещу един от бившите си отбори. Сега при положение, че Алиюн Фал и Умар Камара са с контузии, а Ерсон Кукула не е в необходимата форма, отново е фаворит за титулярната позиция. 41-годишният ветеран въобще не пътува за Разград в предишния кръг и се чувства добре във физическо отношение. Проблем пред треньорския щаб днес е и наказанието на Камен Хаджиев. Това може отново да наложи връщането на Александър Цветков в линията на защитата. За халфовата линия в момента има по-голяма конкуренция. Там за позицията до Реян Даскалов се борят Тунгара, Мечев и Илиян Стефанов. Камбуров ще бъде подкрепян по флангевете от Даниел Генов и Кийлън Лебон. Най-вероятно за дясната на зона за защитата отново ще бъде предпочетен Джунейт Али за сметка на национала на Кабо Верде Стив Фуртадо. Александър Василев пък се бетонира като ляв халф-бек в предпочитаната схема от Петър Колев напоследък.

„Тема спорт“: Славия решава в последния момент за Тасевски и Соарес

Халфът Дарко Тасевски и левият бек Людовик Соарес може да отпаднат от групата на Славия и за домакинството на Левски. Мачът е утре от 17:30 часа в "Овча купел". Двамата вече тренират на пълни обороти с останалите, но старши треньорът Златомир Загорчич все още не е решил категорично дали да ги пусне сред 18-те, или това да се случи след паузата за националните отбори. И на двамата им липсват игрови минути. Днес специалистът ще прецени окончателно дали да са в групата. Пред белите няма други кадрови проблеми и Заги ще може да разчитат на най-доброто. Не е изключено Жуниор Мапуку да поведе атаката на Славия от първата минута. В последните два мача той влизаше като смяна за по 30 минути.

„Мач Телеграф“: Бразилски допинг зарадва Локо Сф
Добри новини получи треньорът на Локомотив София Иван Колев. Става въпрос за защитника Матеус Дуарте Роча. Бразилецът имаше контузия, но тя вече отшумява. В клуба правят всичко възможно той да е на линия за мача с Берое на Националния стадион „Васил Левски“ днес. Играчът направи добро впечатление преди да се контузи, така че със сигурност неговото завръщане ще заздрави защитата на столичните „железничари“. Треньорът Иван Колев обаче не полита в облаците. „Предстои ни много труден мач. Берое не е само Мартин Камбуров. Имат и други играчи. Ние трябва да сме концентрирани и да не правим грешки. Имахме доста положителни моменти през първата половина от шампионата, но сега ще се опитаме да надградим. Имаше моменти, в които заслужавахме да спечелим повече точки, имаше и други, в които имахме късмет. Надявам се да имаме шанс и в предстоящия мач с Берое“, заяви за „Мач Телеграф“ треньорът Иван Колев.

„Тема спорт“: Арда продава титуляр

Арда почти сигурно ще продаде през зимата един от титулярните си играчи. Основната цел е свежи финансови средства да влязат в клубната каса. Според запознати става въпрос за Спас Делев. Той сега не бе повикан в националния отбор, но продължава да държи добро ниво. Алекс Петков също показва израстване. До края на сезона клубът е финансово подсигурен, но се мисли вече за следващия сезон. Ръководството е на финалната права на преговорите с нов спонсор, които се очаква да бъдат приключени в най-скоро време. Става въпрос за букмейкърска компания. Кърджалийци продължават с подготовката си за неделното домакинство на Ботев Враца. Двубоят е от 15:30 часа. Очаква се старши треньорът Георги Чиликов да не прави промени по състава и да заложи на същите 11 победили ЦСКА 1948 на "Васил Левски" с 3:2 в понеделник. В групата може да се завърне Светослав Ковачев, който имаше травма.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки