Жиру: Защо Милан да не спечели титлата?

Може да поведем с 10 точки пред Интер, вярва французинът

Жиру: Защо Милан да не спечели титлата?

Нападателят на италианския футболен гранд Милан Оливие Жиру вярва, че отборът му има реални шансове да извоюва титлата в Серия А през този сезон.

"Росонерите" стартираха кампанията по страхотен начин, като в първите си 11 мача в първенството записаха 10 победи и едно равенство.

Жиру коментира и предстоящото дерби с Интер. Двубоят е в неделя от 21:45 часа. Според него Милан може да вземе трите точки, ако играе по начина, по който го прави от началото на сезона.

"Можем да поведем с десет точки пред Интер, което не е лошо дори и като се вземе предвид колко много мачове остават до края на сезона. Това е важен двубой, но няма да реши нищо. Съперникът ни е много силен, но ако играем по начина, по който знаем, ще победим. Трябва да имаме самочувствие, но и респект към съперника. Лаутаро е много опасен, но Интер има и други важни футболисти. Съдбата ни обаче е в нашите ръце. Защо да нямаме шансове за титлата? Играем много добре в Серия А, имаше своите шансове. Развиваме се много бързо", каза Жиру.

35-годишният френския национал пристигна това лято на "Сан Сиро" от Челси, като до момента има 11 мача за "росонерите", в които е реализирал 4 попадения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки