Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Автомобилна федерация на България (АФБ) опроверга информацията, че Министерство на младежта и спорта е подкрепило централата за организиране и провеждане на 3 първенства през 2022 година.

Припомняме, че във вторник от АФБ съобщиха, че проваленият служебен министър на спорта Андрей Кузманов тотално е зачеркнал автомобилния спорт за следващата година, а сега излязоха със следното обръщение, което Novsport.com публикува без редакторска намеса

ИСТИНАТА

Уважаеми колеги,

В отговор на Министерството на младежта и спорта публикуван на страниците на 24 часа заявявам следното:

Въпреки, че отговорът не е подписан (вероятно има причина за това) Автомобилна Федерация на България прави следните уточнения:

1.    В отговорът умело се преплитат истински факти както и такива, които не отговарят на истината. Финансирането и споменатите суми са факт с една малка подробност- споменатите суми коментират минал период и нямат нищо общо със събитията цитирани в нашето обръщение. Освен това държа да подчертая, че финасирането е осигурено от предишното ръководство на Министерството, а  сегашното очевидно си присвоява заслуги. Горното само потвърждава нашето твърдение, че в годините Федерацията винаги е получавала финансова помощ за значими събития с международен характер.

2.    Финансирането на отбори и състезатели се прави по съвсем различни програми, които нямат общо с финансиране на състезания.

3.    С писма 09-001883/1, 09-001881/1 и 09-00-1882, Министерството най- учтиво ни казва как международните прояви, за които АФБ кандидатства за финансиране през 2022г са изключително престижни в национален и световен мащаб но не може да поеме финансов ангажимент.

И трите писма отговор на искането на Федерацията завършват по този начин.

В очакване на следваща атака АФБ няма какво да добави.

11.11.2021                            Председател на АФБ
София                                    Камен Михайлов

Още от Институции

„В понеделник ще проведем нова среща, на която ще има представители и на Ботев“, заяви Здравко Димитров

Той е за най-малките футболисти и започва през март в Пловдив

Спортистите ще се състезават с "неутрален статут" и няма да представляват своята държава

Blink P2P е незабавен превод по мобилен номер

Вижте причината

Вижте какво съобщи Весела Лечева

Вижте подробности

Вижте подробности

„Забелязахме недостатъци, които трябва да се отстранят“, коментира Здравко Димитров

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки