Зверев спря Джокович за рекорд и е на финал в Торино

Световният №3 се изправя срещу шампиона Даниил Медведев в спор за титлата

Зверев спря Джокович за рекорд и е на финал в Торино

 Александър Зверев поднесе изненадата на Финалите на ATP, отстранявайки големият фаворит Новак Джокович - 7:6(4), 4:6, 6:3 в страхотно шоу, което продължи два часа и 29 минути.

 
Германецът отново се оказа голямата пречка към Ноле, след като го победи на и на полуфиналите Олимпиадата. Тогава Саша се поздрави със златото, а сега го чака голям финал срещу Даниил Медведев. Мачът е в неделя от 22 часа.
 
Това не бе първа победа на Зверев над Джокович на турнира. Същото се случи в мача за титлата през 2018-а. Сега отново показа, че знае как да спре безспорния №1 в света.
 
Саша направи 34 печеливши удара, което му помогна да намали пасива си в съперничеството с Джокович - то вече включва четири победи и седем загуби.
 
Срещата за него бе и своеобразен реванш за загубения полуфинал на US Open, когато отново трябваше да се определи съперник на Медведев за финалния мач. Победата е 58-а за германеца през сезона и той е на крачка от шеста титла през сезона, което би било рекорд в кариерата му.
 
В този мач Джокович опитваше да изравни рекорда на Роджър Федерер за най-много титли от заключителния турнир, но швейцарецът остава лидер с шест. Сърбинът продължава да търси първата си титла от 2015-а в тази надпревара. Той не загуби сет в груповата фаза, но не успя да запази нивото си срещу Зверев.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки