СЛЕД ОБРАТ В ЛОНДОН: Конте с първа победа начело на Тотнъм (ВИДЕО)

„Шпорите“ пречупиха Лийдс с 2:1

СЛЕД ОБРАТ В ЛОНДОН: Конте с първа победа начело на Тотнъм (ВИДЕО)

Тотнъм победи гостуващия Лийдс с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Премиър лийг.

Футболистите на Марсело Биелса поведоха в края на първата част чрез Даниел Джеймс, но лондончани осъществиха пълен обрат с голове на Пиер-Емил Хьойберг (58) и Серхио Регилон (69).

Това бе първа победа на Антонио Конте след завръщането му в английското първенство начело на “шпорите”.

През голяма част от първото полувреме двата тима не успяха да създадат някакви сериозни опасности пред двамата вратари. Интересното бе, че гостите от изглеждаха доста по-опасни в своите атаки, докато футболистите на лондончани завършиха без точен изстрел в рамките на вратата на Мелие и до голяма степен не се виждаше как могат да отбележат.

Футболистите на Марсело Биелса откриха резултата в последната минута на първото полувреме, когато Джак Харисън проби отляво през Емерсон Ройал, след което центрира в наказателното поле, а там Даниел Джаймс прати топката в мрежата.

“Шпорите” бяха много близо до изравнително попадение секунди след старта на втората част, когато Хари Кейн бе изведен идеално в наказателното поле, но Илан Мелие блокира изстрела му. В ответната атака отново Джеймс стреля точно, но този път Лорис спаси.

В 51-ата минута Лукас Моура намери Хюн-Мин Сон, но ударът му бе отклонен от Мелие в гредата. Тотнъм достигна до изравняването в 58-ата минута, когато центриране на Регилон създаде суматоха в наказателното поле, но слабо изчистената топка достигна до Пиер-Емил Хьойберг я прати в мрежата с удар от границата на наказателното поле.

“Шпорите” бяха близо до попадение и в 64-ата минута, когато изненадващо взаимодействие между Ерик Дайър и Бен Дейвис изведе последния в стрелкова позиция в наказателното поле, но той бе блокиран в последния момент от бранител.

Пълният обрат за футболистите на Антонио Конте бе постигнат в 68-ата минута, когато отличено изпълнен фал от страна на Ерик Дайър срещна лявата греда на Мелие, но там Серхио Регилон се придвижи най-бързо и прати топката в мрежата за 2:1.

Само няколко минути по-късно Лийдс изпълни корнер, който създаде разбъркване в наказателното поле, а последвалият изстрел се спря в ръката на Хари Кейн. Положението бе преразгледано с ВАР, но в крайна сметка бе взето решение, че дузпа няма.

С тази победа Тотнъм събра общо 19 точки и е на 7-о място в класирането, а Лийдс е с 11 и на 17-ата позиция, точно над зоната на изпадащите.

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки