Кобрата: Бях прекалено бърз за Мир и той изобщо не виждаше ударите ми

„Благодаря на Благой Иванов за хубавата работа, трябва да продължаваме с битките в триъгълен ринг по цял свят“

Кобрата: Бях прекалено бърз за Мир и той изобщо не виждаше ударите ми

„Това е невероятен нов формат и може би това е бъдещето. ММА е добър спорт, но боксът е на по-високо ниво.“

Думите са на Кубрат Пулев, който получи шампионски пояс на "Триадната битка" след победата си над Франк Мир на гала вечер в Арлингтън, Тексас.

Най-добрият български професионален боксьор се завърна с успех на ринга и нокаутира американеца още в първия рунд в дебютния си двубой на нетрадиционен триъгълен ринг.

„Съперникът ми е много добър и го уважавам, той е шампион в ММА. Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виждаше ударите. Не можа да види десния ми прав, който тренирах толкова дълго. Усетих какъв здрав удар му нанесох. Учудих се, че остана прав“, коментира Кобрата след първия си мач от почти година насам, след като за последно загуби през декември от Антъни Джошуа в битката за световната боксова титла.

"Според мен тази нощ боксьорите победиха, нищо че ММА-ците спечелиха повече мачове. Просто основната битка е много важна. Уважавам те, г-н Джаксън, но боксьорите спечелиха. Къде е твоят човек (Франк Мир), защо не му се обадиш. Уважавам ММА бойците, но боксът е на по-високо ниво и те си мечтаят някога да го стигнат. Докато боксьорите може да се поучат известно време и да свикнат с ММА“, посочи Пулев.

„Бил съм се два пъти за световните титли и винаги съм имал възможност с екипа ми да проверим ринга предварително, а сега това не беше така и бях много учуден защо. Но "Трилър" имат различен стил и различни правила, според мен битките в триъгълен ринг са бъдещето и трябва да останем с тях, и да ги разпространяваме по света. Организацията беше на много високо ниво и заедно с "Металика" направиха страхотно шоу. Трябва да правим още такива събития не само в САЩ, ами и по цял свят. Тренирах много сериозно за този двубой, защото не знаех какъв ще е ринга и правилата бяха непознати за мен. Затова се подготвих добре и проведох тренировки с много ММА бойци като Благой Иванов, който е побеждавал Фьодор Емеляненко. За мен е удоволствие, че спечелих първия шампионски пояс в "Триадната битка", завърши Кобрата на пресконференцията след срещата, а впоследствие се включи на живо в предаването "Тази неделя" по bTV:

"Противникът не беше лош. Беше добре подготвен, но понеже е ММА боец аз бях прекалено бърз за него и той не можа да види десния ми прав, за който тренирах доста време. Имах контузия на дясното рамо и се налагаше да тренирам точно десен прав, за да ми се заздрави рамото", започна Кобрата.

"Не очаквах толкова бърза победа. Той е световен шампион на ММА. Спортът е по-различен - по-малък ринг, по-малки ръкавици, различни правила. Нямаше как да подценя ситуацията. Подготвях се с Благой Иванов за клинчовете, направихме много спаринги. Благодаря му за хубавата подготовка. Не беше лесно, защото самият спорт е нов и не знае човек какво да очаква и как ще се развият нещата."

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки