Ейбрахам донесе трите точки за Рома срещу Торино (ВИДЕО)

"Вълците" надвиха с минималното 1:0 "биковете"

Ейбрахам донесе трите точки за Рома срещу Торино (ВИДЕО)

 Рома постигна минимална победа с 1:0 на "Олимпико" над Торино в двубой от 14-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата бе дело на Тами Ейбрахам.

Римските "вълци" вече имат актив от 25 точки след победата на торинци и са на петото място във временното класиране. Торино от своя страна е 13-и със 17 точки.  Първите минути на двубоя не бяха много добри за Рома, като още в 15-ата минута Лоренцо Пелегрини напусна контузен, заменен от Карлес Перес.

Тимът на Жозе Моуриньо успя да поведе в резултата в 32-ата минута, когато Хенрих Мхитарян изигра ключова роля в организирането на атаката и подаде към Тами Ейбрахам, който матира Милинкович-Савич с брилянтен изстрел за 1:0.  В 37-ата минута съдията отсъди дузпа за Рома за нарушение на Алесандро Бонджорно, но след проверка с ВАР решението му за 11-метровия наказателен удар бе отменено.

В последната минута на първата част Тами Ейбрахам стреля с глава след центриране от корнер, но Милинкович-Савич направи супер спасяване.  В началните минути на второто полувреме Торино опита да натисне домакините, но без успех. В 56-ата минута Йосип Брекало бе на добра стрелкова позиция, но Руи Патрисио показа класа и спаси.

В 68-ата минута Ел Шараауи имаше добра възможност, но прати топката над вратата. Десет минути преди края на срещата и Андреа Белоти напусна контузен, като на негово място влезе Антонио Санабриа. В 84-ата минута Никола Дзаниоло можеше да реши мача с втори гол за Рома, но стреля встрани от вратата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки