Босът на Хебър: Няма от какво да се срамуваме, излизаме с гордо вдигнати глави и продължаваме напред

"Главозамайващо е като се замислим откъде тръгнахме преди години и къде сме в момента"

 Президентът на волейболния Хебър (Пазарджик) Александър Иванов сподели след тежката загуба от полския първенец Ястрежебски Венгел (Ястжембие-Здруй) с 0:3 гейма в първия си мач от Група А на Шампионската лига, че са малко разочаровани, но ще си вдигнат главите горе и ще си стъпят на краката. 

 
"Сега след мача ще видим здравословно дали нещо друго не се е появило. Но това, което коментирахме и преди мача - имаме малко вирусни проблеми, контузии, особено на центъра Виктор Йосифов. Сега ще видим дали всичко е ОК и да се възстановяваме, защото имаме няколко важни мача до края на сезона и в Шампионската лига, и в местното първенство."
 
"Със сигурност всички оценяваме мястото, на което сме. Главозамайващо е като се замислим откъде тръгнахме преди години и къде сме в момента. Разбира се, не е приятно да загубим по какъвто и да е начин, особено с такъв резултат. Но е хубаво малко да си сверим часовниците, да видим къде можем да поработим. В крайна сметка имаме опитни състезатели, които съм сигурен, че могат да излязат от тази ситуация. Всичко е в нашите ръце и глави да го направим. Хубаво е да се учим не само волейболно, но и организационно, защото има какво да научим от тук в Полша, където е на много високо ниво. Тук всичко е направено за волейбол, знаете каква волейболна нация са в Полша, виждате и каква е атмосферата в залата. Чувството беше много хубаво преди мача, разбира се, сега сме малко разочаровани, но главите горе и ще си стъпим на краката както подобава."
 
"Нещата са много, които можем да допълним чисто организационно. На нас тепърва ни предстои първо домакинство и сблъсък с всички правила, които трябва да спазваме. Знаете, че дори и в момента не ни достигаха 1,70-1,80 м. игрище, заради които ни се наложи да свършим доста строителна дейност в нашата зала. Има какво да се научи, но не това е най-важното. Важното е в момента да си направим един чисто волейболен анализ, да видим къде какво можем да подобряваме и наистина да си изчистим главите, защото в крайна сметка това не е края на света. Ние сме в групите на Шампионската лига и няма от какво да се срамуваме. Излизаме с гордо вдигнати глави и продължаваме напред", коментира шефът на "тигрите" пред MAX Sport.

Още от Волейбол

„Не тръгваме за Световното само с идеята да видим какво се случва“

Вики ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България.

„Доволен съм от момчетата, работим правилно при подрастващите“, коментира президентът на БФ Волейбол

Волейболистите ни загубиха от Италия финала в Словакия

Нашите завършиха форума с първа победа в Банска Бистрица

Вижте подробности

Вижте подробности

17-годишните волейболисти с 3 от 3 срещу съперника

Волейболистките ни паднаха от Полша на Европейския олимпийски фестивал

Актуално

20:00 07/08 ЛЕВСКИ - ПИРИН 1:0
16:00 07/08 Ман Юнайтед - Брайтън 1:2
16:00 07/08 Лестър - Брентфорд 2:2
16:30 07/08 Щутгарт - РБ Лайпциг 1:1
18:30 07/08 Уест Хям - Ман Сити 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки