ШОК НА "КАМП НОУ": Бетис нанесе първа загуба на Барса в ерата "Шави"(ВИДЕО)

И Стоичков не помогна на каталунците, Жорди Алба изигра мач №400

ШОК НА "КАМП НОУ": Бетис нанесе първа загуба на Барса в ерата "Шави"(ВИДЕО)

Барселона се издъни - 0:1 срещу Бетис в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Това беше първо поражение за каталунците поражение при новия треньор Чави Ернандес. На домакините не помогна дори присъствието на легендата Христо Стоичков на трибуните. Преди началото на двубоя Камата Камата стъпи на митичния "Камп Ноу", за да връчи "Златната топка" на Алексия Путейяс от женския тим на Барса, както и да награди Педри с неговото отличие за №1 сред младите футболисти, също присъдено му от "Франс Футбол".

Уникалните емоции преди мача обаче не помогнаха н отбора на Барселона, който продължи със сериозните си колебания през сезона. Мач №400 за клуба изигра Жорди Алба, а в герой за гостите от Севиля се превърна Хуанми.

Домакините влязоха доста агресивно в мача и още в петата минута Коутиньо проби отляво, но след като прокара топката между краката на Гуидо Родригес не успя да нанесе завършващ удар. Малко след това бразирлецът отправи неточен шут от границита на наказателното поле. В 11-ата Жорди Алба центрира отляво към Коутиньо, чийто техничен удар обаче не затрудни вратаря на Бетис - Руи Силва.

Много тежък удар с топката в главата прати в нокдаун 17-годишният талант на Барса - Гави в 32-ата минута. Белерин го уцели отблизо и повече от две минути му бе оказвана лекарска помощ. Наложи се халфът да бъде изнесен от терена заради съмнения за комоцио, а на негово място влезе Рики Пуч.

Гостите можеха да изненадат съперника си в 44-ата минута, след като Айтор хитро с пета отклони центрирана топка, но топката мина покрай вратата. Малко след това се наложи Тер Стеген да предотвратява нова опасност в наказателното поле. В добавеното време на първата част Абде Езалзули надигра Морено на десния фланг и нахлу в наказателното поле, където беше пресрещнат от безгрешния до този момент Марк Бартра, който му изби топката.

Второто полувреме започна доста по-равностойно и играта се развиваше между двете наказателни полета. В 52-ата минута Бетис стигна до попадение, което обаче не бе зачетено заради засада. То дойде след грешка на Тер Стеген, който тръгна да излиза предварително и бе наказан от Хуанчи. Асистент-съдията обаче веднага вдигна флага, а след това решението му бе потвърдено и от ВАР.

Четвърт час след почивката Шави Ернандес пусна тежката артилерия в лицето на Усман Дембеле и Френки де Йонг. Влизането им веднага даде резултат и положенията пред вратата на Бетис се заредиха едно след друго. Бранителите на гостите не намираха начин да противодействат на Дембеле и той с лекота стигаше до стрелкови позиции. Домакините продължиха да акатуват, но едва в 75-ата минута отправиха втория си точен удар в мача. Клеман Лангле обаче не успя да затрудни Руи Силва, след като с глава прати топката право в ръцете му. 120 секенди по-късно отново Дембеле се освободи от опеката на бранител и шутира с десния крак, но в аут.

Бетис шокира каталунците в 79-ата минута след контраатака за учебник. Каналес бе изведен отдясно, спечели достатъчно терен и подаде към резервата Тейо, който не показа и грам егоизъм, а подаде вляво на свободния Хуанми. Голмайсторът на гостите с премерен удар прати топката в далечния ъгъл покрай Тер Стеген.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки