България с осем медала от Европейското първенство по карате киокушин

Шампионатът бе открит с минута мълчание в памет на Шихан Константин Божилов

България с осем медала от Европейското първенство по карате киокушин

Каратеките от националния отбор на Българската карате киокушин федерация завоюваха за страната ни 5 сребърни и 3 бронзови медала от Европейското първенство по карате киокушин за мъже и жени. Битките се проведоха днес в Двореца на културата и спорта във Варна и бяха изключително оспорвани.

До финалите при жените в категория до 55 кг стигна Ия Костова, а при 65-килограмовите сребро спечели Никол Харизанова. Кристиян Дойчев, който през 2018 година стана Европейски шампион по карате киокушин, сега завоюва сребро, след силен и оспорван мач срещу опонент от Русия в категория до 90 кг. Със сребро се окичи още Дилян Николов при 65-килограмовите и Васил Димитров в тежка категория, за когото мачът приключи бързо поради травма.

Виктория Наскова, Кристеан Добрев и Андрей Андреев останаха трети в Европа и взеха бронзови медали.

Третото Европейско първенство по карате киокушин за мъже и жени се проведе между 2 и 5 декември във Варна. В първите дни се проведоха редица семинари, а днес бяха и големите двубои, които се разиграха на две татамита. В първенството участваха състезатели от 19 държави. Шампионатът се организира от Световния киокушин съюз и Българската карате киокушин федерация. Той беше открит с минута мълчание в памет на Шихан Константин Божилов – основоположникът на киокушин в България, който ни напусна на 75-годишна възраст.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки