Па Конате от Ботев: Наслаждавам се на живота в Пловдив

Левият бек е предприемач и вече има две студиа за татуировки в Швеция

Па Конате е несменяем титуляр на позицията ляв халф-бек, откакто се присъедини към Ботев (Пловдив) в началото на годината. Вече има изиграни 29 мача за отбора, в които е отбелязал 3 гола. Националът на Гвиния разкри интересни неща за себе си пред бюлетин "Канарче".

„Наслаждавам се на живота си в Пловдив - това е един чудесен град с прекрасни хора. Много ми харесва и отборът, но и атмосферата в него, имам фантастични съотборници,които ме мотивират допълнително всеки ден. Едно от най-силните ми качества на терена е да се включвам с пробиви в атаките на отбора. Имам три мача за Швеция, но сега играя за Гвинея, откъдето е и моят баща. Тези мачове ми носят огромен опит, а през януари ни предстоят и срещите от Купата на африканските нации. Относно преврата - отначало оеше малко страшно, когато нямаше много информация какво точно се случва, освен че военните са завзели държавата, а президентът е задържан. Не беше разрешено самолети да кацат или да излитат от Гвинея, така че беше притеснително как ще се прибера. За щастие накрая съотборникът ми Наби Кей-та успя да уреди частен самолет, който да ни превози. Впоследствие нещата се нормализираха“, обяви Па Конате.

„Любимото ми място тук е Гребната база, която е близо до мястото, където живея. Тук можеш да се разходиш, да потичаш, има също и кафе, а и уреди за упражнения на открито. Приятно място е за прекарване на свободното време. Роден съм и израснах в Швеция. Швеция е хубава и много студена страна, но моите корени са в Африка. Майка ми е от Гамбия, а баща ми от Гвинея. Доста голямо семейство сме - имам 5 братя и сестри. Имам огромен интерес към предприемачество-то и съм силно мотивиран да започна свой собствен бизнес, като за момента в Швеция имам две студиа за татуировки и няколко други проекта в развитие“, разкри още Па Конате, който признава, че се е учил от Роберто Карлош и Марсело.

Още от Коментари

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

ПАОК е добър отбор, но сините са отстранявали далеч по-класни съперници

Левски няма да играе защитно, ще иска да спечели и в София

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки