"САН СИРО" ЛИКУВА! Милан се разправи с Рома и се доближи само на точка от Интер (ВИДЕО)

Златан изпусна дузпа, гостите завършиха мача с девет души

"САН СИРО" ЛИКУВА! Милан се разправи с Рома и се доближи само на точка от Интер (ВИДЕО)

Милан сази Рома с 3:1 на "Сан Сиро" в мач от 20-ия кръг в Серия "А". Оливие Жиру, Жуниор Месиас и Рафаел Леао де разписаха за "росонерите". От гостите точен беше Тами Ейбрахам. Златан Ибрахимович изпусна дузпа срещу любимата си "жертва" в италианския елит, а фиаското на "вълците" беше белязано и от два червени картона.

След този успех Милан вече е само на точка зад лидера Интер. "Нерадзурите" обаче са с мач по-малко. Рома е на шеста позиция.

Мачът започна кошмарно за Рома. Гостите допуснаха гол още в осмата минута. Реферът отсъди дузпа за игра с ръка на Тами Ейбрахам, който се опита да спре удар на Ернандес. Ситуацията беше преразгледата от VAR. Наложи се и Даниеле Чифи да гледа повторение на монитора край терена преди да посочи бялата точка. Жиру застана зад топката и не сгреи за 1:0.

След четвърт час игра Алесандро Флоренци опита удар от воле, който обае не затрудти стража на "вълците".

В 17-ата минута Милан нанесе нов удар на съперника си. "Росонерите" се възползваха максимално от колебливите изяви на Рома в дефанзивен план. Грешка на Роджер Ибанес позволи на Оливие Жиру да остане сам срещу Патрисио. Французинът преодоля вратаря, но ударът му се отби в гредата. Шанс за добавка обаче се откри пред Жуниор Месиас, който се разписа за 2:0.

В 24-ата минута Калюлю позволи на Дзаниоло да нахлуе в наказателното поле, но Майк Менян успя да отрази изстрела му. В 30-ата Ернандес отново пробва да изненада Патрисион, но този път изпълнението му беше разочароващо.

Десет минути по-късно Дзаниоло стреля, Ейбрахам чукна топката с глава, но Менян спаси. След изпълнението на корнера Пелегрини насочи топката към вратата, а Ейбрахам отклони топката в мрежата. Малко след се стигна до разправия между двата лагера. Страстите не се успокоиха и последва нов конфликт между играчите, като Даниеле Кифи дори изгони с директен червен картон човек от щаба на Пиоли. Малко преди почивката Дзаниоло пък се опита да си изпроси дузпа при борба, но съдията не се върза.

След почивката Милан набързо пропиля две възможности за възстановяване на преднината си от два гола. Първо Месиас и Крунич последователно се засуетиха в наказателното поле на гостите, а след това Брахим Диас от дъгата на пеналта разтресе напречната греда.

Рома отговори с удар на Ейбрахам, но Менян отново прояви фантастичен рефлекс. В 62-ата минута французинът за пореден път спаси своите след страхотен удар на Мхитарян.

Нещата за гостите се усложниха в 74-ата минута, когато Рик Карсдорп получи жълт картон за фаул срещу Тео Ернандес на границата на наказателното поле. Флоренци нацели гредата след изпълнението на прекия свободен удар.

Влезлите като смени Златан Ибрахимович и Рафаел Леао узакониха успеха на Милан в 82-ата минута. Шведът изведе португалеца, който препарира Патрисио за 3:1.

В добавено време Милан получи право да изпълни втора дузпа, а Манчини получи червен картон за нарушението си и Рома завърши двубоя с 9 души. Златан застана зад топката, но Патрисио спаси удара му от бялата точка.

МИЛАН - РОМА 3:1

1:0 Оливие Жиру (8-д.)

2:0 Месиас (17)

2:1 Тами Ейбрахам (40)

3:1 Рафаел Леао (82)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МИЛАН: Менян, Флоренци, Габия, Калюлю, Ернандес, Тонали, Крунич, Месиас, Диас, Салемакерс, Жиру

РОМА: Патрисио, Манчини, Смолинг, Ибанес, Карсдорп, Мхитариян, Верету, Пелегрини, Виня, Дзаниоло, Ейбрахам

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки