Астън Мартин с нов шеф на отбора си във Формула 1

Германец застава начело на британския тим

Астън Мартин с нов шеф на отбора си във Формула 1

Отборът на Астън Мартин обяви назначаването на Майк Крак като ръководител на тима, като германецът заменя на поста Отмар Шафнауер, който напусна британския екип през миналата седмица.
Крак има дългогодишен опит в моторните спортове, основно с БМВ, като той бе ръководител на моторспорт програмата на германския производител от 2014 година насам. Във Формула 1 неговият опит също е богат, като той включва десет години в Заубер, включително и периодът, когато швейцарският екип се състезаваше като БМВ-Заубер.
"За мен е тръпка и чест да бъда назначен на позицията на шеф на отбора на Астън Мартин и съм много благодарен на Лорънс [Строл] и Мартин [Уитмарш], че ми дадоха такава фантастична възможност.
„Астън Мартин е една от най-великите автомобилни марки в света и да бъда помолен да играе водеща роля в осигуряването на във Формула 1, който толкова прославено име заслужава, е предизвикателство, което смятам да прегърна енергия и ентусиазъм.
„Работя в автомобилния спорт повече от 20 години и работех във Формула 1 с Фетел през 2006 и 2007 г., когато бях инженер на БМВ-Заубер и той беше тест пилот на отбора.
„Имам огромно уважение към скоростта и способностите му и ще бъде фантастично да се събера отново с него. Ланс Строл също е сериозно бърз и талантлив пилот, със 100 състезания и аз очаквам с голямо нетърпение да работя в тясно сътрудничество с него.
„Отборът от Силвърстоун винаги ме е впечатлявал. Пълно е с талантливи хора и истински състезатели. Културата и ценностите на този състезател са това, което е необходимо за успех в моторния спорт.
„Знам това и моите нови колеги от Астън Мартин също го знаят. Ще работим невероятно усилено. Искаме да победим. Заедно ще го направим“, заяви Крак.

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки