България без ансамбъл в Гран При на Москва

В руската столица страната ни ще бъде представена само от индивидуални гимнастички

Ансамбълът на България по художествена гимнастика няма да участва в първото състезание за сезона от веригата Гран При в Москва. В руската столица страната ни ще бъде представена само от индивидуални гимнастички, това сподели специално за БНР президентът на БФХГ Илиана Раева.
"Ансамбълът няма да ходи в Москва. Ще отидем с индивидуални гимнастички. Там ще сверим часовниците си и ще видим кой как е изтълкувал новия правилник. В художествената гимнастика колкото и семинари и курсове да се направят цяла година тълкуваме правилника и  все не може да го изтълкуваме еднакво за всички. Ще бъде много, много интересно това първо състезание.“
Раева разясни, че първото състезание за ансамбъла би трябвало да е в първата световна купа за сезона в Гърция, но само ако получи нарочна покана за участие от домакините. Ако това не се случи, първото му участие ще е на световната купа в София.
Илиана Раева допълни, че в неделя индивидуалните ни гимнастички заминават на лагер в „Спортпалас“, а ансамблите остават да се подготвят в национална база „Раковски“
„Доволна съм от подготовката на момичетата до момента. Много са ни тежки композициите. Първа са нови, второ са много наситени, много динамични. Ще бъде голямо удоволствие за феновете ни да ги видят. Съчетанията са много артистични, много музикални. Различни са от миналогодишните и то в положителен аспект. Вярвам, че ще успеем да се справим до първите състезания. Разбира се момичетата няма да бъдат във върхова форма, защото това е много ранен етап на подготовка, второ – става въпрос за нов правилник и тотално различни съчетания, за които се изисква повечко време. Новият правилник е по-интересен зрителите. Има по-мащабни и по-високи изхвърляния, а рисковете с уред са едни от най-атрактивните. Много по-артистични и наситени са с танцувални движения, което също е много по-приятно за зрителите. За мен и за нашите специалисти ще бъде много интересно участието ни на първото състезание в Москва"

Още от Други спортове

Вижте подробности

Силвия Аздреева стана втората българка, стъпила на Еверест, и първата - на Лхотце.

Националката от клуб "Левски Триадица" получи и приза "Мария Гигова" лично от легендата на художествената ни гимнастика

Десетилетие след първия си успех, Томас де Хенд отново триумфира

Европейската централа организира вота, вижте как може да гласувате за родния представител

Утре предстои шестият етап от "Джирото"

Шеф на федерацията е лидер на БСП

Българският сумист е с перфектен баланс на големия турнир

"Българските спортисти имат нужда от грижи и внимание, а са подложени на агресия и тормоз", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки