Сензациите в пресата: „Армията“ ще е най-малкият стадион на балкански гранд, ЦСКА с 3 обещания

Словенци напират за нападател на Ботев (Пд), Кайседо със "Златна обувка" и още...

Сензациите в пресата: „Армията“ ще е най-малкият стадион на балкански гранд, ЦСКА с 3 обещания

Сензациите в пресата днес, събота, 15 януари 2022 година:

"Тема Спорт": Жорди Кайседо със "Златна обувка" в родината си
Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо грабна “Златна обувка” в Еквадор, след като се превърна в местния футболист с най-много голове за миналата година. По този повод на тарана бе посветен материал в южноамериканското издание Балонлатино. “Фокусът на медиите винаги е върху аржентинските, уругвайските, чилийските, бразилските и колумбийските футболисти. Въпреки това, в последно време няколко еквадорски играчи се откроиха в Европа. Единот тях беше Жорди Кайседо, който спечели “Златната обувка” през 2021 година като голмайстор на Еквадор с 27 гола в 45 мача за ЦСКА от България”, пише в материала. “Първото му попадение беше през февруари при победата над Черно море с 1:0, това беше голмайсторското кръщене на Кайседо с българския отбор. Той подписа договор с ЦСКА на 5 февруари и 15 дни по-късно вкара”, разказва изданието. “Жорди отбеляза общо 19 гола за първенство през годината, а в тези двубои отборът му спечели 11 победи и стигна до 7 равенства. Той вкара 7 гола за Купата на България, един път бе точен в евротурнирите”, отбелязват от изданието.

„Мач Телеграф“: „Армията“ ще е най-малкият стадион на балкански гранд
Новият стадион е горещата тема около ЦСКА не от две или три години, но в последните седмици е изключително актуална. Във всички споменати планове има доста разминавания, но поне в едно отношение колебанията са сравнително малки - по отношение на местата, като капацитетът варира между 18 000 и 25 000. Какво е положението на другите стадиони на големите в исторически план клубове на Балканите? Най-влиятелното съперничество в Югославия и в страните от бившите комунистически държави е между Цървена звезда и Партизан. Стадионът на Звезда - „Райко Митич“, е с капацитет от 51 755 места, макар самото съоръжение също да не се отличава с някаква модерност и нови технологии. Съоръжението на Партизан - ЮНА, може да приеме 32 710 фенове, което го прави от 30 до 80% по-голям от този на, „Армията“ в зависимост от това кой проект ще бъде осъществен. Двата най-велики клуба на Хърватия без съмнение са Динамо Загреб и Хайдук. При тях са и най-равностойните като капацитет стадиони. Съоръжението на столичани - „Максимир“, е за 35 123 зрители, докато големият съперник от Далмация — Хайдук, се разполага на „Полюд“, който от своя страна има 34 183 места. Най-значимият клуб на Босна и Херцеговина - Сараево, играе на „Асим Ферхатович“, който е с капацитет от 36 500. В Румъния Стяуа домакинства на „Арена Национал“, разполагащ с 55 634 места. В Гърция безапелационен първенец е АЕК Атина с Олимпийския стадион, който поема 69 618 зрители, следват най-големият и богат клуб в страната - Олимпиакос с 32 115 места на „Йоргос Караицкакис“ и на трето място е ПАОК с „Тумби“ за 28 703 зрители. В Турция грандовете също са триумвират - Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ, които играят мачовете си на „Али Сами Йен“ (52 223 места), “Шюкрю Сарачоглу“ (47 834 места) и „Водафон Парк“ (42 590 места). Да се върнем и към България, където Левски също разполага с по-голям стадион -„Георги Аспарухов“, с 29 200 места.

"Тема Спорт": Словенци напират за нападател на Ботев (Пд)
Словенският Олимпия (Любляна) проявява интерес към нападателя на Ботев (Пловдив) Антоан Бароан. От чуждестранния клуб са склонни дори да вземат тарана под наем, ако не успеят да се договорят за откупуване на правата му. До трансфер на футболиста може да се стигне, ако Ботев се подсили на поста. Това е едно от желанията на треньора Азрудин Валентич. Босненският специалист иска централен нападател още от есента - след продажбата на национала Атанас Илиев в италианския Асколи. През първия полусезон 21-годишният Бароан бе на терена в 16 шампионатни мача. В тях вкара 2 гола. Той беше точен при домакинските победи над Левски (3:1) и Царско село (2:1). В един момент обаче Антоан си навлече гнева на треньорския щаб. Затова и Валентич дори временно го отстрани от първия отбор. В крайна сметка до изгонването му от клуба не се стигна.

„Мач Телеграф“:  ЦСКА с 3 обещания за ремонта на „Армията“
Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов участва на среща, на която бе представен проектът за подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. От клуба са дали три обещания по отношение на ремонта на „Армията“:
1. Нито едно дърво няма да падне при строителството на “Армията”;
2. Клубът не иска никакви търговски площи към стадиона;
3. Финансирането ще е частно на 100%.
След срещата Борислав Игнатов, който е столичен общински съветник, написа: “Току-що приключи общественото представяне на проекта за подробен устройствен план на Борисовата градина. Свършена е огромна работа от екипа на проф. арх. Ковачев и в момента тече срок до 4 февруари 2022 година, в който всеки от вас може да го разгледа на сайта на НАГ и да направи предложения за корекции. По горещата тема за стадион “Българска армия” беше показано мястото на новия подземен паркинг на бул. “Драган Цанков” с капацитет 420 места, за който казах по-рано. Беше потвърдено, че 150 от тези места ще могат да се ползват при събития от стадиона и така ще може да получи исканата 4-та категория на УЕФА.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки