Ивайло Дражев: "Дезинфекцията" в БФС е от 10 часа сутрин с черпене с черен и зелен етикет

Ще има нова власт в БФС след 15 април и вписване в Търговския регистър, прогнозира бизнесменът

Известният футболен деятел и бизнесмен Ивайло Дражев даде специално интервю за NOVSPORT. В него той говори по актуални теми около БФС след внасянето на 280 декларации с искане за изборен конгрес на 18 март. 


- Г-н Дражев, в БФС бяха внесени 280 декларации от клубове за изборен конгрес на 18 март. Как очаквате да реагира Борислав Михайлов?


- Още в момента на т.нар Конгрес на 12 октомври 2021 година казах, че ще направим всичко необходимо тези крадливи некадърници да бъдат изхвърлени от футбола , който те буквално унищожиха за 16-17 години. Подписката е факт, но най-вероятно пак Софийски градски съд ще се наложи да свиква конгрес, тъй като “шубето”…е голям страх…Ще опитат организация , но част от протежетата им са вече готови да ги предадат…

- Този път нямаше "дезинфекция" на базата в Бояна и подписката беше редовно приета. Това какъв знак е?

- ”Дезинфекцията “ там е от 10 часа сутринта с черпене с черен, зелен етикет и с наклонени вежди още от обяд. Но приемането на подписката не е знак за трезвеност. Ще се опитат да изложат мотиви за недопустимост с оглед на висящите спорове по моето дело към което е придсъединена и жалбата на Русокастро и това на Балкан Варвара.

- Очаквате ли в крайна сметка на 18 март да отидем на избори за президент на БФС и Изпълком?


- Ще има избор и нови органи на управление на БФС след 15 април, след вписване в Търговския регистър. Отдавна казах, че имам стари сметки за уреждане с тази шайка, в случая решаваща е и ролята на колегите, по млади и опитни от щаба на Митко, Стилиян и Мартин и Гошо Градев.

- Възможно ли е от БФС да са подготвили "подводни камъни" и да саботират процеса?

- Старата администрация ще се опита да пречи, но това го “тренирам” още от 2005 година. Истината е, че са толкова елементарни, че ходовете им са предвидими - натиск и плашене на клубове, фалшиви протоколи от събрания на Управителни съвети и черпене на делегати …още от Вуцово време (бог да го прости).

- Голямата бройка клубове (над 310) подписали декларациите, означава ли, че най-сетне Боби Михайлов ще падне от власт? 

- 310 клуба са достатъчни за служебен конгрес при срочна организация, и най-вече грамотност в подредбата на дневния ред. Михайлов е минало, даже не ми е интересен, жалък човечец, ограничен и посредствен като ортаците му.

- Притеснявате ли се при загуба на сегашното ръководство да последват безброй обжалвания в съда, за да остане още на власт?

- Ще има обжалвания, но това е предвидено в специалния закон за ЮЛН. А и частният им фирмен съд ще е различен към средата на април.

- Дойде ли време за "Българската футболна пролет"?

- ”Пролетта“ няма да е кратка, белите които направиха са трудно поправими. Но само с колективно представителство и управление от Изпълкома може да се върне доверието по стадионите. Също така - забрана на залаганията, децентрализация на администрацията на БФС, права на събранията на зоните и областите да си избират председателите, "Г" групи и високи компенсации за собствени юноши ще възстановят школите, нов формат на шампионатите и драстично намаляване на чужденците, задължителни 4 младежи в основните състави на мач ще дадат възможност и на националните отбори да подобрят представянето си.


Още от Интервютa

Вижте мнението на легендата

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Вижте мнението на селекционера на националния отбор по волейбол до 20 години

„Срещу ПАОК се доказа, че понякога в живота и във футбола не всичко е пари“, заяви Бижутера

Вижте какво каза Тим Кланси пред NOVSPORT

Вижте интервю с Ивайло Василев

Според треньора обаче е рано да се говори, че "червените" ще са фаворити в баскетболното първенство

Полузащитникът игра последните два сезона в Унгария, пак иска да опита в чужбина

Отборът на Станимир Стоилов върна хората на стадиона, отчита Владимир Гаджев

Актуално

20:00 07/08 ЛЕВСКИ - ПИРИН 1:0
16:00 07/08 Ман Юнайтед - Брайтън 1:2
16:00 07/08 Лестър - Брентфорд 2:2
16:30 07/08 Щутгарт - РБ Лайпциг 1:1
18:30 07/08 Уест Хям - Ман Сити 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки