Александра Фейгин завърши 20-а на Европейското по фигурно пързаляне

Три рускини заеха местата на подиума

Александра Фейгин завърши 20-а на Европейското по фигурно пързаляне

Шампионката на България Александра Фейгин се класира на 20-о място при жените на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Талин (Естония).

За 19-годишната Фейгин това беше последно състезание преди зимните олимпийски игри в Пекин през февруари.

Тя събра сбор от 155.56 точки, след като беше 20-а и в двете програми. Във волната днес Фейгин беше оценена с 98.78 точки (51.19 точки за технически елементи, 48.59 за компоненти на програмата и 1.0 наказателна точка).

Фигуристката представи новата си волната програма на фона на музика от "Жар птица" и нов костюм. Тя изпълни общо 11 скока, но падна след изпълнение на троен флип. Останалите бяха троен луц-двоен тулуп, троен тулуп-троен тулуп, троен ритбергер, двоен ритбергер-двоен тулуп-двоен ритбергер, троен салхов и двоен аксел.

Три рускини заеха местата на подиума. Европейска шампионка стана 15-годишната Камила Валиева с 259.06 точки. Тя изигра силна волна програма на фона на "Болеро" на Равел, въпреки че падна след изпълнение на троен аксел. Тя направи три четворни и седем тройни скока.

"Благодаря на всички зрители, които дойдоха днес, вашата подкрепа се усеща много. Нещо не се получи днес, можеше да е по-добре, но ледът е хлъзгав. Основното е, че трябва да работим. Винаги е различно в началото, някъде се изнервяш повече, някъде по-малко. Но аз нямам избор. Днес се борих, някъде добавих емоции, някъде залитнах. Но съм много щастлива, че съм тук и се състезавам с такива спортисти. Това е страхотно преживяване за мен, аз съм само на 15 години. И да говоря пред пълни трибуни е много сериозно нещо за мен", каза Валиева след успеха.

Световната шампионка Анна Щербакова завоюва сребърното отличи със сбор от 237.42 точки, а трета се нареди Александра Трусова с 234.36 точки, която падна след два от четворните си скокове.

Така за втори пореден път след Грац 2020 руските фигуристи спечелиха всичките четири златни медала от европейското първенство и е на първо място в подреждането по завоювани отличи с общо 9. Марк Кондратюк взе златото при мъжете, Анастасия Мишина и Александър Галямов при спортните двойки, а Виктория Синицина и Никита Кацалапов при танцовите дуети.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки