Берое помете Черно море в мач от НБЛ (ВИДЕО)

Антон Кук и Обина Олека вкараха по 19 точки за успеха на старозагорци

Берое помете Черно море в мач от НБЛ (ВИДЕО)

Берое Стара Загора се върна към победите в НБЛ. Баскетболистите на Бойко Миленков разгромиха Черно море Тича с 99:64 в мач от 13-ия кръг. В зала „Общинска“ старозагорци погледнаха смело към триумфа още на старта и до финалната сирена не показаха никакви колебания, като направиха така, че играчите на Даниел Клечков да сгрешат за десети последователен път в българския елит. На разположение за „зелено-белите“ не бе Виктор Маргаритов, но след дълго отсъствие в редиците им се завърна Александър Янев.

Заралии продължават да заемат петата позиция във временното класиране, като срещу името им личат 7 победи и 6 загуби, а „моряците“ са на последното десето само с 1 успех и 11 поражения. На 19 януари (сряда) Берое ще бъде гост на Рилски спортист, докато три дни по-късно Черно море ще домакинства на Академик Пловдив.

Антон Кук (5 точни шута от далечна дистанция) и Обина Олека дадох тон на Берое с по 19 точки, като вторият остави на своята сметка още 11 борби и 6 асистенции. Мартин Сотиров отбеляза 18 и 4 успешни изстрела зад арката, Александър Янев финишира с 16 и 7 овладени под двата ринга топки.

Веселин Георгиев бе най-добър за варненци с 16 точки, Мартин Коцев остана с 10 и 6 борби.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки