СЕНЗАЦИЯ: Санкт Паули детронира Борусия Д на осминафинал за Купата (ВИДЕО)

Витсел си заби автогол, попадение на Холанд беше отменено

СЕНЗАЦИЯ: Санкт Паули детронира Борусия Д на осминафинал за Купата (ВИДЕО)

Санкт Паули детронира Борусия Дортмунд, след като победи "жълто-черните" с 2:1 у дома в осминафинален мач от турнира за Купата на Германия.

Лидерът във Втора Бундеслига взе аванс от две попадения още преди почивката. Етиен Амениидо откри резултата в четвъртата минута след асистенция на Марсел Хартел, а пет минути преди края на първата част Аксел Витсел си заби нещастен автогол.

Носителят на трофея направи всичко по силите си да се върне в двубоя и отправи пет точни изстрела за първите 45 минути, но нито един от тях не влезе в очертанията на вратата.

Едва вторият точен удар за домакините можеше да им даде класически аванс, но прекрасното изпълнение на Гуидо Бургщалер беше спасено от Грегор Кобел.

Така дойде 58-ата минута, в която Ерлинг Халанд намали от дузпа, маркирана за игра с ръка на Яков Медич в пеналта на северняците. Малко след това норвежецът вкара още веднъж, но голът беше отменен заради опасна игра на Джуд Белингам в атака.

Борусия напълно взе инициативата в заключителната част на срещата и играта се водеше най-вече в половината на Санкт Паули, чиито играчи обаче се отбраняваха смело.

За първи път от 2007 година насам четвъртфиналите за Купата на Германия ще бъдат без Байерн и Борусия Дортмунд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки