Надал с нова чиста победа в Мелбърн (ВИДЕО)

Барти се разправи с италианка и чака нейна сънародничка в Австралия

Надал с нова чиста победа в Мелбърн (ВИДЕО)

Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра Яник Ханфман в три сета – в отделните части 6-2, 6-3, 6-4, за около два часа и 45 минути игра.

Испанският матадор, шампион в турнира от 2009, изпита повече затруднения в сравнение с чистия си успех на старта срещу американеца Маркос Гирон, но в крайна сметка приключи нещата в три части. В първата той реализира два пробива, като първо спаси точка за брейк за германеца в петия гейм. Във втория сет 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем пропусна няколко шанса да пробие, преди да нанесе своя удар в осмия гейм.

В третата част пробивът за испанеца дойде в третия гейм, а след това той затвори успешно срещата в своя полза, материализирайки петия си мачбол. Надал направи само един ас, но спечели 76% от точките на първи сервис, като спаси и двете точки за пробив пред Ханфман. Той завърши с положителен баланс при уинърите и непредизвиканите грешки – 30 на 26. В спор за място в осминафиналите испанският тенисист ще играе с победителя от двубоя между Карен Хачанов и Бенжамен Бонзи.

Денис Шаповалов от Канада се нуждаеше от пет сета, за да пречупи съпротивата на корееца Куон Суун Уу. В следващия кръг 14-ият поставен канадец ще играе с гиганта от САЩ Райли Опелка. Седмият поставен Матео Беретини сломи американеца Стефан Козлов след 6-1, 4-6, 6-4, 6-1, като ще играе с испанския талант Карлос Алкарас в следващата фаза. За трети кръг се класираха още Лоренцо Сонего, Миомир Кецманович, Пабло Кареньо Буста и Себастиан Корда.

При дамите, Ашли Барти достигна до третия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън, след като постигна нова убедителна победа, този път над Лучия Бронцети с 6-1, 6-1 за около един час игра.

Световната номер 1 даде само един гейм на украинката Лесия Цуренко в първи кръг и сега отново показа, че се намира в отлична форма, за да победи категорично италианката. Представителката на домакините доминира Бронцети от самото начало и взе откриващия сет след два пробива и втория след три брейка. Тя направи осем аса, спечели 86% от точките на първи сервис и така и не се наложи да спасява точка за пробив в целия двубой. Барти завърши с 21 уинъра и 14 непредизвикани грешки.

В следващия кръг тя ще играе с нова италианка – 30-та в схемата Камила Джорджи, която надигра чехкинята Тереза Мартинцова в два сета. Двукратната шампионка в Мелбърн Виктория Азаренка и Елина Свитолина също намериха място в трети кръг след победи съответно на Джил Тайхман и Хармони Тан, като ще се изправят една срещу друга в един от най-интригуващите сблъсъци в следващата фаза на турнира.

Напред продължиха още Марта Костюк, осмата в схемата Паула Бадоса, Мадисън Кийс, Джесика Пегула, Йелена Остапенко, Нурия Парисас-Диас, Цян Уан и Аманда Анисимова, която ще се изправи евентуално срещу действащата шампионка при дамите Ноами Осака. /БГНЕС

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки