РАДОСТ В ПЕТРИЧ: Беласица тръгна с победа в контролите

"Комитите" надвиха Марек с 1:0

РАДОСТ В ПЕТРИЧ: Беласица тръгна с победа в контролите

Беласица зарадва феновете си с победа 1:0 над Марек в първата контрола за 2022 година, предаде кореспондент на NOVSPORT. На стадион "Цар Самуил" пред около 300 зрители домакините показаха добра игра и заслужено спечелиха мача.

Първи имаха шанс за отбелязване на гол футболистите на Беласица, когато в 8-ма минута след добра атака по десния фланг Патрик Попов от 10-12 метра изпрати топката встрани от вратаря на гостите в аут. На два пъти футболистите на гостите опитаха по фланговете да превземат вратата на петричкия тим, но вратаря Кирил Георгиев бе на мястото си. В 25-та минута след атака по десния фланг последва центриране в наказателното поле на гостите и кълбото се отби от Иван Влахов в корнер. В 32-ра минута Атанас Карачоров бе изведен отдясно, напредна с топката, насочи я майсторски в наказателното поле на Марек, но там нямаше кой да я отклони във вратата им. В 43-та минута Иван Вълчанов – с отличен дебют с фланелката на Беласица – от 30 метра изпрати директно топката от фаул към вратата на гостите, но стража им я изби в корнер. Последва изпълнение от Живко Димитров и включилия се в помощ на нападението Атанас Димитров с глава отклони кълбото в мрежата за 1:0.


През втората част на срещата футболистите на домакините стояха по-добре на терена и по-често се озоваваха в наказателното поле на Марек. В 52-ра минута след изпълнение на корнер Валентин Костов с глава изпрати топката на сантиметри над вратата на Марек. На два пъти по-късно Аспарух Смилков – по веднъж с крак и глава – не успя отблизо да огорчи вратаря на Марек. В 69-та минута последва центриране от десния фланг в наказателното поле на гостите и там с глава Йордан Тодоров от 5-6 метра изпрати топката в аут. За отбелязване е, че футболистите на гостите можеха да изравнят резултата, но Радослав Михалков в 75-та и 85-та минути не успя да изпрати топката в мрежата, защото младият и талантлив вратар на Беласица Стоян Стоянов бе невероятен и се намеси навреме.

Следващият мач на отбора на Беласица ще бъде в събота срещу дубъла на ЦСКА-1948 на стадион Цар Самуил от 14 часа.

Отборът на Марек ще премери сили с намиращият се на подготовка в Сандански Левски Лом и по всяка вероятност  контролата ще се играе на един от терените в района.

След мача наставникът на Беласица Николай Николов сподели: „Като за  първа контрола от зимната подготовка давам добра оценка на всички футболисти, които взеха участие в мача. Дебют с фланелката на Беласица направиха новопривлечените Любомир Христов и Иван Вълчанов и младите таланти от школата вратаря Стоян Стоянов, Панталей Цеков и Димитър Радовски. Не взеха участие по различни причини вратаря Боби Груев и полевите играчи Симеон Бояджиев и Христо Якимов”.

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки