Непримирим Атлетик изхвърли Барса за Купата (ВИДЕО)

Икер Мунаин се превърна в герой за баските

Непримирим Атлетик изхвърли Барса за Купата (ВИДЕО)

Атлетик Билбао детронира Барселона с 3:2 след продължения в мач от 1/8-финала за Купата на Краля. По този начин баските взеха реванш за загубата на финала с 0:4 през миналият сезон. Икер Муниаин се разписа на два пъти, а Иниго Мартинес добави едно попадение. Феран Торес и Педри вкараха за Барса.

Атлетик пореде на "Сан Мамес" след само две минути игра. Нико Уилямс проби по десния фланг и опита остро центриране по земя в наказателното поле. Топката стигна до Икер Муниаин, който опита много техничен прехвърлящ удар, който хвана Тер Щеген неподготвен - 1:0!

Барселона изравни в 20-ата минута. Топката стигна до Феран Торес, който с изключително красиво изпълнение порази целта, без да остави шанс на вратаря на Билбао да се намеси - 1:1!

В следващите минути домакините натиснаха съперника си. В 26-ата минута Оскар Де Маркос можеше да вкара, но прати топката над целта. Три по-късно Муниаин засече подаване на Уилямс, но не намери вратата. Още малко след това опасен удар на Нико Уилямс пък бе спасен от Тер Щеген.

В края на първата част Билбао имаше още два великопелни шанса да вкара. Първо каталунците сами се вкараха в беля, след като загубиха топката пред наказателното си поле, а това позволи на играч на баските да нанесе опасен удар, блокиран от Пике. От последвалия корнер Раул Гарсия засече топката във вратата, но Тер Щеген изби на голлинията.

Втората част започна с шанс за домакините. В 51-ата минута Нико Уилямс тества Тер Стеген с удар в близкия ъгъл. Десет след това Атлетик организира поредна хубава контраатака, Нико Уилямс центрира за брат си Иняки Уилямс, който засече топката от въздуха, но я прати над вратата.

В средата на полувремето Барса понадигна глава. В 73-ата минута Ансу Фати пробва далечен изстрел, преминал над вратата. В 85-ата минута Иняки Уилямс отправи коварно центриране към вратата на Тер Стеген и топката кацна върху напречната греда.

Минута по-късно натискът на баските даде резултат. Икер Муниаин центрира от фаул, Алекс Беренгер стреля с глава, Тер Стеген успя да се намеси, но само колкото да отклони топката в краката на Иниго Мартинес, който успя да я добута зад голлинията - 2:1.

В 89-ата минута домакините вкараха и трети гол чрез Беренгер, но той бе в засада и попадението бе отменено.

Три след това топката бе центрирана в наказателното поле на Атлетик и включилият се Педри и стреля във вратата за 2:2.

В продълженията Барселона опита да държи повече топката. В 96-та минута обаче Иняки Уилямс опита да изненада Тер Стеген с далечен удар, но топката профуча покрай гредата.

Развръзката дойде в края на първото продължение. Нико Уилямс центрира за пореден път от дясното крило, а топката се отклони от ръката на Жорди Алба. Първоначално реферът не отсъди дузпа, но след като видя положението, посочи бялата точка. Икер Муниаин реализира хладнокръвно и направи 3:2.

В началото на второто продължение Феран Жутгла вкара за 3:3, но голът бе отменен заради засада. До края каталунците натискаха, но не успяха да се върнат за трети път в мача и победата остана на “Сан Мамес”.

АТЛЕТИК Б - БАРСЕЛОНА 3:2

1:0 Икер Мунаин 2
1:1 Феран Торес 20
2:1 Иниго Мартинес 86
2:2 Педри 90+2

3:2 Икер Мунаин 105+1

СТРАТОВИ СЪСТАВИ

АТЛЕТИК: Агиресабалага, Де Маркос, Вивиан, Мартинес, Юри, Н. Уилямс, Д. Гарсия, Весга, Муниаин, Сансет, Р. Гарсия

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Алвеш, Пике, Араухо, Алба, Бускетс, Педри, Гави, Жутгла, Ез Абде, Торес


Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки