"Екзекуторът" на Гришо: Това беше най-силният ми мач от много време насам

"От физическа гледна точка правя каквото мога. Продължавам да играя заради атмосферата на кортовете"

"Екзекуторът" на Гришо: Това беше най-силният ми мач от много време насам

Беноа Пер отново показа, че във всеки един момент е способен да „избухне“ и да демонстриа безспорния талант, който притежава. За съжаление, потърпевш от това днес бе Григор Димитров, който напусна Australian Open след загуба от французина във втори кръг. През последните години Пер си заслужи репутацията на един от най-несериозните и недисциплинирани играчи в тура, но след днешната победа заяви, че отново се наслаждава на играта.

„Последните години не бяха никак лесни за мен. Когато понасяш толкова много критики от всички страни, е трудно да намираш мотивация да продължаваш напред. Имах сериозни семейни проблеми, но сега знам, че родителите ми ме гледат по телевизията. Много съм горд от начина, по който играя в момента. Това беше най-силният ми мач от много време насам“ – коментира световният №56 на пресконференцията след двубоя.

„От физическа гледна точка правя каквото мога. Продължавам да играя заради атмосферата на кортовете. Да виждам толкова много хора, които да дошли да ме подкрепят, е нещо наистина специално. Всичко това ем ного позитивно за мен. Миналата година беше пълен боклук и единственото, което има значение, е че приятелката ми и семейството ми се гордеят с мен. Те винаги са ме пдокрепяли, дори когато целият свят беше срещу мен“ – добави развълнуваният французин.

Пер коментира и изненадващата си за мнозина колаборация с модния бранд Celio, с чийто екип играе в Мелбърн. „Никога не съм има подобни взаимоотношения с друг бранд. Те ми позволяват да вземам дейно участие в проектирането на дизайните и непрестанно ми се обаждат, за да разберат как съм и дали имам нужда от нещо. Дават ми пълна свобода и не се опитват да ми налагат каквото и да е“ – сподели роденият в Авиньон тенисист, който разкри също, че на тазгодишния Ролан Гарос ще представи своя собствена линия екипи.

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки