"Екзекуторът" на Гришо: Това беше най-силният ми мач от много време насам

"От физическа гледна точка правя каквото мога. Продължавам да играя заради атмосферата на кортовете"

Беноа Пер отново показа, че във всеки един момент е способен да „избухне“ и да демонстриа безспорния талант, който притежава. За съжаление, потърпевш от това днес бе Григор Димитров, който напусна Australian Open след загуба от французина във втори кръг. През последните години Пер си заслужи репутацията на един от най-несериозните и недисциплинирани играчи в тура, но след днешната победа заяви, че отново се наслаждава на играта.

„Последните години не бяха никак лесни за мен. Когато понасяш толкова много критики от всички страни, е трудно да намираш мотивация да продължаваш напред. Имах сериозни семейни проблеми, но сега знам, че родителите ми ме гледат по телевизията. Много съм горд от начина, по който играя в момента. Това беше най-силният ми мач от много време насам“ – коментира световният №56 на пресконференцията след двубоя.

„От физическа гледна точка правя каквото мога. Продължавам да играя заради атмосферата на кортовете. Да виждам толкова много хора, които да дошли да ме подкрепят, е нещо наистина специално. Всичко това ем ного позитивно за мен. Миналата година беше пълен боклук и единственото, което има значение, е че приятелката ми и семейството ми се гордеят с мен. Те винаги са ме пдокрепяли, дори когато целият свят беше срещу мен“ – добави развълнуваният французин.

Пер коментира и изненадващата си за мнозина колаборация с модния бранд Celio, с чийто екип играе в Мелбърн. „Никога не съм има подобни взаимоотношения с друг бранд. Те ми позволяват да вземам дейно участие в проектирането на дизайните и непрестанно ми се обаждат, за да разберат как съм и дали имам нужда от нещо. Дават ми пълна свобода и не се опитват да ми налагат каквото и да е“ – сподели роденият в Авиньон тенисист, който разкри също, че на тазгодишния Ролан Гарос ще представи своя собствена линия екипи.

Още от Тенис

Във втория кръг той ще се изправи срещу Флавио Коболи

При жените Виктория Томова и Изабела Шиникова ще изиграят първите си срещи в пресявките във вторник

Гришо е в очакване на жребия за „Ролан Гарос“

Световният номер 1 напомни за себе си

Полякинята с 28 поредни победи

28-годишната българка е с три титли при дуетите в състезанията на световната федерация

Габриел Донев и Симон Антони Иванов отстъпиха пред поставените под №1

Наградният фонд на състезанието е малко над 2,5 милиона долара

Българката ще участва в полуфинал на двойки в Египет

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки