ИЗВЪНРЕДНО: Конгресът през март на БФС ще бъде изборен

"Има покана, а на нея пише дневния ред и всеки може да се запознае", заяви Боби Михайлов - вижте какво гласи тя

Конгресът на Българския футболен съюз на 18 март ще се състои и ще бъде изборен.

Това стана ясно след днешния Изпълком на футболната централа.

Президентът Борислав Михайлов обяви, че свикването на Конгреса е станало още през септември и той ще се проведе по дневния ден, който е обявен в агенцията по вписванията. Според него конгресът ще бъде изборен.

БФС обаче очевидно не взима под внимание подписката на клубовете, в чийто дневен ред има и допълнителни детайли. Mихайлов призова още да не се разпространяват фалшиви новини по медиите след Изпълкома на БФС на 25-и януари. Михайлов акцентира, че има сменени председатели на Областните съвети на футбола у нас, но това е поради пенсиониране.

"На 8 септември миналата година Изпълкомът е свикал Конгрес на 18 март. На 14 септември е обявено на страницата на агенцията по вписванията - така че има покана, а на нея пише дневния ред, с който всеки може да се запознае", заяви Михайлов на въпрос дали подписката от екипа на Бербатов за Изборен конгрес през март е уважена. 

„Когато мине Конгрес на БФС, а Конгресът избере своя изпълком, той е валиден. Прочетете устава. Когато дойде Конгрес, тогава ще говорим. Нека престанем с фалшивите новини, тъй като за никой не е окей, най-малко за футбола. Към декември месец затруднените клубове у нас се справят, но най-важният мониторинг е към 31-и март. Тогава се вижда кой клуб отговаря на условията или отива на апелативна комисия, която отива в края на май. Освен това, както каза и Запрянов, сега получават финансови инжекции, имат и затруднения – глоби, с които се опитваме да не ги караме да плащат веднага, а да идват на разсрочено плащане. Има съдийски плащания, които не са давани, но правим всичко възможно футболът да върви“, каза Михайлов. 

„Моите идеи бяха да има един оперативен човек, който да отговаря за работата в треньорската школа и да бъде технически и спортно-технически директор. Емил Костадинов наблюдава националните отбори и работите на школите, а той е в Изпълкома. Георги Иванов ще работи ежедневно обаче. Ако питате, ще бъде директно подчинен на мен. Със сигурност ще има новости и промени, но за краткото време от казаното за мен, е направено. Имаме дигитално счетоводство, администрация, картотекиране на футболисти. Това е факт и се работи. Доволен съм от това, което сме свършили от Конгреса досега“.

„Има сменени трима председатели на ОС към БФС поради пенсиониране. 3 от 28, това също не е истина, че има много сменени. За да стане ясно и това и да няма „фейк“ новини – председателите трябва да развиват футбола по места и да са наши председатели в различни региони. Когато не се справят, е нормално да бъдат сменяни, понижавани или критикувани. Не виждам някакъв проблем. И вие да не се справяте с вашата работа, то и вашите шефове няма да са доволни“.

„Днес подписахме договор за приятелски мачове с Катар и Хърватия в Доха на 26 и 29 март“, завърши Михайлов.

Още от Европейски футбол

Тази неделя ще се реши шампионът в Англия, разликата е една точка

Феновете очакват "росонерите" да спечелят Скудетото във финалния кръг

Баварците са готови да предложат договор на френското крило

Защитникът е оправдал очакванията на ръководството

Байерн вече заяви, че няма планове да продават нападателя си

Каталунците още нямат договорка с Лийдс за трансфера

"Ако си тръгне, ще е заради трансфер в чужбина", заяви той

Това ще стане след края на сезона

Вижте кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки