Освободиха Александър Тодоров като депутат, става шеф на тотото

Тук става въпрос за насилствено изземане на властта, коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС

Депутатите освободиха своя колега от "Има такъв народ" Александър Тодоров от длъжността му като народен представител. Причината - той е избран за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Срещу освобождаването му от длъжност се обявиха от ГЕРБ-СДС и ДПС. Мотивите им са, че той е попълнил грешна декларация.

"Тук става въпрос за насилствено изземане на властта. Призовавам колегите от всички парламентарни групи да спрат тези практики, това е нагло. Такова арогантно назначаване на жени, братовчеди, любовници не е било", коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Според опозицията Александър Тодоров е назначен на поста шеф на тотото в нарушение на закона, защото е бил депутат в същото време.

"Нищо, че е спортен министър - той е адвокат. Той беше в миналото Народно събрание шеф на правна комисия. Не е виновен младият колега, а министърът, не бързай за следващия тираж, едната шестица ще я изтървем", заяви Хамид Хамид от ДПС.

От ИТН подкрепиха своя колега Александър Тодоров.

"По предложение на ГЕРБ беше въведен принцип, че се декларира несъвместимост с длъжността и има срок до един месец да бъде отстранена. Александър Тодоров е декларирал това и до момента на встъпването си в длъжност няма да е народен представител. Нали не предполагаме, че всички, които ги назначаваме на някаква длъжност, ще са безработни", каза Ива Митева от ИТН.

"О, чудо, ГЕРБ и ДПС говорят и цитират Конституцията от тази трибуна", добави Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

"От началото на дебата чух много тежки квалификации, едва ли не как е нарушен законът. Нарушение на закона няма, в това може да бъдете сигурни. Има компетентни органи, които ще кажат има ли нарушение или не. На няколко пъти стана въпрос и доста колеги юристи казаха, че съм назначен за изпълнителен директор на БСТ, което не отговаря на истината. Избирането ми се конституира от решението на Търговския регистър", заяви Александър Тодоров от ИТН.

От опозицията припомниха, че е попълнена декларация с невярно съдържание и Софийският градски съд се е произнесъл вече като е отказал вписване като шеф на тотото.

Александър Тодоров е на 32 години от Хасково. Избран е за народен представител от район Плевен. По професия е юрист, член е на на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

Още от Институции

„Нямахме добра комуникация с министър Радостин Василев, затова напускам“

Вижте какво написа тя

Бившият министър за Руди: "Как да коментирам несвързани брътвежи"

В него ще участват представители на 150 държави от петте континентални федерации

Снимки с надпис „Убиец на спорта“ и „Оставка“ бяха разлепени из столицата

Българската делегация във Виена бе от трима души

Вижте и видео от случката

24-годишен съпартиец на Радостин Василев е вкаран в ръководството на "Сердика спортни имоти"

Вижте подробности

Актуално

21:45 17/05 Саутхемптън – Ливърпул
20:00 16/05 БЪЛГАРИЯ U17 - НИДЕРЛАНДИЯ U17 1:3
17:30 16/05 БОТЕВ (ВР) - ЦАРСКО СЕЛО 0:0
20:00 16/05 ЛОКОМОТИВ (СФ) - ПИРИН 1:0
19:00 16/05 Сампдория - Фиорентина 4:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки