Биатлонистите са първите българи в олимпийското село

Даниела Кадева все още се възстановява след претърпяната наскоро лекарска интервенция на стъпалото

Биатлонистите са първите българи в олимпийското село

Българските биатлонисти са първите наши спортисти, влезли в олимпийското село на игрите в Пекин. Късно снощи те пристигнаха в китайската столица и после бяха извозени до планинската зона Джандзяку, където ще бъдат настанени в следващите три седмици. Ковид тестовете от летището на всички са отрицателни, съобщават от щаба на БОК на олимпиадата. В отбора ни в момента са седем от осемте състезатели, тъй като Благой Тодев все още е под карантина в Италия и ще пристигне в Китай по-късно.

Биатлонистите ни са настанени в планинското олимпийско село Джандзяку. В него ще бъдат още състезателите по сноуборд, ски-скок и ски-бягане за да са в близост до спортните комплекси. В олимпийското село в Пекин ще бъде настанена единствено фигуристката Александра Фейгин, защото ледените спортове са в столицата, а има и едно междинно село в Янинг, където ще пребивават скиорите алпийци и редставителят ни в спускането с шейни.

Всичките села са свързани с влака-стрела, който се движи с 350 км/час и изминава 174-километровото разстояние от Пекин до планинсктата зона за 47 минути.

Селото в Джандзяку се състои от 5-етажни новопостроени жилищни блокчета.

Нашите олимпийци са настанени заедно с отборите на Германия, Полша, Естония и Норвегия. Апартаментите на българите са на първите два етажа, които вече са с родния трибагреник по балконите. Стаите са със стандартното за олимпийски игри семпло обзавеждане. Навсякъде здравните мерки са изключително стриктни, в ресторанта всеки се храни в отделна оградена с плексиглас от останалите зона. Към нашата делегация засега има трима китайски доброволци, по-късно в долните две села ще се включат още 5, част от тях говорят български.

Днес Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов посетиха биатлонския комплекс. Те първо се настаниха и подредиха своята вакс-кабина, след това разопаковаха ските и пушките и после разгледаха съоръжението.

Личните и специализираните багажи са пристигнали навреме, всички са здрави и готови за тренировки и състезания, единствено Даниела Кадева все още се възстановява след претърпяната наскоро лекарска интервенция на стъпалото. Прогнозите са, че до началото на олимпийските стартове и тя ще може да се състезава наравно с останалите.

Утре биатлонистите ни възнамеряват да направят пълноценни тренировки на комплекса, който се намира на 1800 м надморска височина.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки