Левски удържа ЦСКА в снега - 0:0 (ОБЗОР)

Цунами и Мазику изгонени в дербито

Левски удържа ЦСКА в снега - 0:0 (ОБЗОР)

Левски и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 22-ия кръг на efbet Лига. Под обилния снеговалеж над София, двата отбора изиграха мач далеч от очакваното ниво. Типично като за Вечното дерби, и това не мина без червени картони, като и двата състава завършиха сблъсъка си с човек по-малко на терена. 

В началото на мача над София валеше обилен сняг и бе доста влажно и студено, но отополението на терена бе включено и тревата изглеждаше в добро състояние. По трибуните пък се събраха около 20 000 зрители.

Левски отправи първия удар в мача по посока на вратата на ЦСКА в 5-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА Хосе Кордоба стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Густаво Бусато. 

В 9-та минута Уелтън беше фаулиран на границата на наказателното поле на ЦСКА, като Костадинов стреля след това, но Валентин Железов отсъди пряк-свободен удар за "сините". От него Кръстев пробва изстрел над стената, но неуспешно. 

Само три минути по-късно Железов спря мача заради засилващия се сняг над София, като очертанията на терена станаха все по-трудни за виждане. Главният съдия прибра футболистите към съблекалните без да стане ясно колко дълга ще е паузата.

Около 10 минути по-късно линиите на терена бяха изчистени и двата отбора се завърнаха на терена. В 21-та минута Валентин Железов влезе в разговор с Ивайло Стоянов, който отговаря за ВАР след инцидент в наказателното поле на Левски между Турицов и Цунами, но до по-следващи действия не се стигна. Малко след това Кайседо свали към Мухар, а той отправи точен удар по посока на Михайлов, но стражът улови. 

В 39-та минута Филип Кръстев центрира от пряк-свободен удар, Бусато изпусна топката при излизането си, но Сундберг от малък ъгъл нямаше как да отбележи.

В петата минута на продължението Амос Юга влезе остро с бутоните напред срещу Краев и за щастие не го закачи, но все пак той получи жълт картон. По време на почивката, фенове на ЦСКА излязоха на пистата на стадиона, пробивайки кордона от униформени, хвърляйки и няколко факли, а видимо те бяха недоволни към държането на привържениците на Левски.

В 50-та минута се откри и най-чистия шанс в мача, който бе за ЦСКА. Георги Йомов беше изведен с отличен пас от Мухар зад гърба на защитата, но срещу Михайлов, прати топката покрай вратата. Две минути по-късно Цунами си изпроси втори жълт картон и беше изгонен, оставяйки отбора си с човек по-малко за почти цяло второ полувреме.Филип Кръстев центрира от фал в наказателното поле на ЦСКА в 69-ата минута, след което Юрген Матей изпусна Сонко Сундберг, който стреля с глава, но Густаво Бусато успя да спаси. 

В 75-та минута ЦСКА отново направи сериозен пропуск. След корнер за Левски се стигна до светкавична контраатака и Вилдсхут се озова сам срещу Михайлов, но капитанът на "сините" се намеси и спаси. В 83-та минута Вилдсхут се освободи отляво и центрира в наказателното поле, където Йомов се опита да я засече от около 10 метра, но той отново сбърка.

Минута преди края на редовното време Уелтон успя да се справи с Мазику по десния фланг и се откъсваше напред, но защитникът на ЦСКА фаулира доста неспортсменски своя съперник, за да го спре и получи жълт картон. След консултация с ВАР обаче Железов промени решението си и изгони директно Мазику.

Така ЦСКА остава на три точки зад Лудогорец, но и с мач повече от разградчани. Левски пък остава пети с 33 точки - на три от четвъртия Черно море.

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Цунами, Сундберг, Кордоба, Михайлович, Миланов, Краев, Уелтън, Бари, Костадинов, Кръстев;

Треньор: Станимир Стоилов;

ЦСКА:
Бусато, Турицов, Кох, Матей, Мазику, Юга, Жеферсон, Мухар, Кери, Йомов, Кайседо;

Треньор: Стойчо Младенов.

След мача двамата треньори се обединиха около мнението, че дербито е трябвало да бъде отложено с 24 часа заради обилния снеговалеж, прекъснал първото полувреме, а ето и всички мнения след дербито:

Мъри бесен: Какъв футбол? Играхме на снежни топки (ВИДЕО);

Младенов: Няма да се откажем от битката за титлата! (ВИДЕО);

РАЗКРИТИЕ: Съдията обидил играч на Левски, Сираков му отвърна;

Ники Михайлов: С нищо не отстъпвахме на ЦСКА (ВИДЕО);

Калоян Кръстев: Изпуснахме Левски (ВИДЕО);

Турицов: Дузпата срещу мен беше 1000% (ВИДЕО);

СКАНДАЛНО: Стойчо бойкотира медиите;

Мъри с обръщение към феновете на Левски след дербито;

От МВР: Без сериозни инциденти на Левски – ЦСКА;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки