Реал не се затрудни с Хетафе (ВИДЕО)

"Белите" спечелиха с 2:0

Реал не се затрудни с Хетафе (ВИДЕО)

Реал Мадрид надви Хетафе без проблеми с 2:0 в мач от 31-ия кръг на испанската Ла лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Дежурният реализатор на "кралете" Карим Бензема прати топката в мрежата рано-рано, но попадението правилно беше отменено заради видима и с просто око засада.

После атаките пред вратата но гостуващия отбор се редуваха постоянно. Отдясно Лукас Васкес нахлу и шутира, но намери мрежата от нейната външна страна. Дейният Марсело отправи снаряд от дистанция, но вратарят Давид Сориа улови, за да се намеси след това и при тупалката на Винисиус.

Логичното се случи в 38-та минута, в която Каземиро вкара отблизо с глава, но заслугата беше на Винисиус. Последният центрира отляво по нестандартен начин - с външен фалц.

Още след подновяването на играта Реал отново наложи натиск и двубоят беше изключително неравностоен. Топката обаче така и не влизаше отново във вратата на Хетафе, като на няколко пъти тя се отбиваше във футболист с бял екип насред наказателното поле на гостите.

В средата на второто полувреме статистиката беше стряскаща - 16:3 удара на Реал и 69% владеене на топката за лидера в таблицата. Логиката обаче нямаше почивен ден и в 68-ата минута Реал удвои. Лукас Васкес игра на двойно с Родриго и с много прецизен удар реализира с левия крак в левия ъгъл на вратата.

До края играта продължаваше да се води пред вратата на гостите, но нов гол не падна. Куриозното е, че първият точен удар на Хетафе дойде чак в 90-ата минута, но можеше да се превърне в гол. Хубавият плътен шут на Енес Юнал обаче срещна левия страничен стълб.

Така отправилият цели 27 удара (от които 8 точни) тази вечер Реал Мадрид събра 72 точки (с 12 повече от втория Севиля) на върха, докато Хетафе е 14-и с 32 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки