Арсенал не спира с издънките (ВИДЕО)

Саутхемптън тресна топчиите

Арсенал не спира с издънките (ВИДЕО)

Арсенал не успя да се възползва от загубата на Тотнъм и допусна нова издънка, губейки с 0:1 на терена на Саутхемптън в 33-ия кръг на Висшата лига.

Поражението бе трето поредно за Артилеристите и четвърто в последните 5 мача, в които отборът вкара само 2 гола, което показва, че нещата не са никак добри.

И в този мач лондончани не бяха достатъчно креативни. В последните двайсетина минути успяха да стигнат до някои добри ситуации, но Фрейзър Форстър се отчете със серия спасявания. Така голът на Ян Беднарек малко преди почивката се оказа решаващ.

За домакините очаквано имаше цели 5 промени от разгрома от Челси миналия уикенд. Голямата новина в състава на Арсенал бе отсъствието на Александър Лаказет, който бе дал положителен тест за Ковид. Еди Нкетиа водеше атаката, а Нуно Тавареш се завърна в защита.

Началото бе равностойно преди в 6-ата минута Ромеу да получи шанс, но не успя да стреля. Лондончани отговориха с удар на Мартинели, който Форстър отрази, а в 17-ата минута гостите пропуснаха отлична възможност.

Беднарек загуби топката, Мартинели нахлу в наказателното поле отдясно и подаде на свободния пред вратата Букайо Сака, който веднага стреля, но Форстър успя да се придвижи и да направи страхотно спасяване. Отличен шанс наистина!

Постепенно гостите взеха контрола, но трудно създаваха положения и не бяха достатъчно остри. Светците се защитаваха организирано и в крайна сметка нанесоха удар малко преди паузата. След корнер топката бе изчистена, но Перо я върна в наказателното поле, където Елиунуси се измъкна, върна топката от аутлинията и Ян Беднарек засече отблизо под гредата. Аванс за домакините и разочарование за Арсенал!

След почивката гостите опитаха да натиснат, но отново не бяха достатъчно креативни. Артета логично пусна Емил Смит-Роу, но играта не се промени особено. Йодегор стреля неточно отдалеч, а на терена се появи и Никола Пепе. В 73-ата минута топката бе отклонена на пътя на Смит-Роу, който не засече добре, но все пак насочи към вратата преди Форстър да успее да избие в последния момент и да направи още една ключова намеса.

Гостите продължиха да опитват и в 80-ата минута Джака намери Сака в наказателното поле, той стреля по диагонала, но Форстър отново бе на място. Топката бе избита съм Смит-Роу, който стреля, но покрай вратата. Това се оказа и последната по-добра възможност за гостите, които до края така и не стигнаха до гол.

Така Арсенал остана с 54 точки, като бе настигнат от Ман Юнайтед, който го изпревари по голова разлика. Хората на Артета все пак имат мач по-малко от Тотнъм и Червените дяволи, който обаче е именно срещу Шпорите. Светците се подобриха до 39 точки, като излязоха 11-и преди другите мачове.

Чужденец иска да помогне на Черно море в Европа

Бразилецът Брено Тейшейра ще е готов за първата среща в Лигата на конференциите през юли

На Острова: Манчестър Юнайтед и Аякс в битка за Греъм Потър

Вижте какво пишат английските медии

Връчват във вторник титлата на Реал

Трета промяна в плана за награждаването на мадридчани

Флорентино Перес се обадил на Мбапе след отпадането на ПСЖ

Въпрос на време е французинът да облече екипа на "белия балет"

Стана ясно защо Орсато се разплака след ПСЖ - Борусия Д

Италианският съдия ще прекрати кариерата си след Евро 2024

Ето защо Брюж и Фиорентина ще играят днес

Срещата от Лигата на конференциите извънредно ще се играе в сряда

Зиеш реши да остане в Галатасарай

Мароканецът беше привлечен от истанбулския гранд през 2023-та година

Президентът на ПСЖ: Топката не искаше да влезе

"Много сме разочаровани и тъжни от резултата", призна той

Марко Ройс поема към МЛС?

Звездата на Борусия Дортмунд ще доизкара кариерата си в Щатите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки