Барса сложи край на кошмара си на "Камп Ноу" (ВИДЕО)

Каталунците удариха Майорка с 2:1

Барса сложи край на кошмара си на "Камп Ноу" (ВИДЕО)

Барселона сложи край невижданата си серия от три поредни загуби на „Камп Ноу“, побеждавайки само с 2:1 над опашкаря Майорка в среща от 34-ия кръг на Ла Лига. Успехът за „каталунците“ донесоха Мемфис Депай и капитанът Серхио Бускетс, а трите точки изкачиха тима до втората позиция във временното класиране. За гостите се разписа капитанът им Антонио Раийо.

Две от въпросните 3 поражения дойдоха в шампионата на Испания, а начало на негативната серия беше дал Айнтрайхт Франкфурт на четвъртфиналите в Лига Европа.

С прибавените 3 точки „блаугранас“ вече има 66 на своята сметка и диша по-спокойно в битката за местата, осигуряващи място в Шампионската лига. Хората на Шави са втори и целта в оставащите 4 срещи до края ще е да запазят позицията си. Майорка е на 16-то място с 32 пункта и ще продължи битката за оцеляването си в испанския елит.

Двата отбора влязоха агресивно в мача и нарушенията изобилстваха в началните минути. Първата голова ситуация беше пред вратата на гостите. Страхотно центриране на Гави отляво в 5-ата минута сложи топката на главата на Обамеянг. Нападателят на Барселона стреля точно, но стражъта Серхио Рико с чудесен рефлекс изби. Майорка изпусна отличен шанс да поведе на „Камп Ноу“ в 19-ата минута, когато Ниньо с прострелно центриране от въздуха намери Оливан в близост до вратата на Тер Стеген. Завършващият удар обаче излезе в аут.В 23-ата минута защитникът на каталунците Араухо с глава прати топката в мрежата на гостите, но попадението не бе зачетено заради засада. Две минути по-късно обаче Мемфис Депай изведе Барселона напред в резултата. Той получи пас от Жорди Алба зад гърба на защитата и с премерен удар вкара 11-ия си гол за сезона.

Радостта от попадението бе помрачена в 28-ата минута заради принудителната смяна на Жерар Пике. Защитникът на домакините до последно беше под въпрос за мача заради контузия, но все пак бе решето той да излезе титуляр. Оказа се, че това решение е неоправдан риск и Пике напусна накуцвайки под аплодисментите на феновете, а на негово място влезе Ерик Гарсия.В последните минути на първата част двата отбора пропуснаха по една добра възможност. Най-напред Френки де Йонг шутира неточно, а след това ударът на Антонио Санчес бе право в ръцете на Тер Стеген.

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс отбеляза гола на спокойствието в 54-ата минута. Удар на Феран Торес беше блокиран от бранител на гостите, топката се върна към Бускетс, който си я нагласи за стрелба, а диагоналният му удар с левия крак не остави шансове на Рико – 2:0.

Обамеянг пропусна да направи резултата класически в 61-ата минута, след като Мемфис Депай му свали отлично топката, но ударът на габонският национал профуча покрай вратата на Майорка. Четири минути след това нидерландецът скри топката от бранителите на гостите и отправи шут, който обаче не намери целта. В 74-ата минута Феран Торес успя да добута топката зад гърба на Серхио Рико, но и това попадение бе отменено заради засада в хода на атаката.

Минута след това трибуните се развижиха заради влизането в игра на Ансу Фати. Талантът на Барса бе извън терените близо 4 месеца и завърщането бе топло приветствано от феновете.

Изненадващо гостите върнаха интригата в мача с попадение в 78-ата минута. Центриране на резервата Салво Севиля от фаул бе засечено с коляно от Антонио Райо, който бе изпуснат от каталунската защита.

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки