Голдън Стейт елиминира Мемфис в НБА (ВИДЕО)

"Голдън Стейт" с успех във втория рунд

Голдън Стейт елиминира Мемфис в НБА (ВИДЕО)

Клей Томпсън отбеляза 30 точки и Стеф Къри завърши с 29 при победа на Голдън Стейт със 110:96 срещу Мемфис в мач от втория рунд на плейофите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), с което Уориърс се класираха на финалите в Западната конференция.

Следващият съперник на Голдън Стейт е победителят от серията между Финикс и Далас, които ще играят седми мач в неделя.

Уориърс, които бяха елиминирани от Мемфис в плей-ин турнира през миналия сезон, се класират на финалите на конференцията за първи път от 2019 насам. Това се случи най-вече благодарение на отличната игра на Томпсън и Къри от далечно разстояние, вкарвайки съответно осем и шест стрелби. За гостите от Мемфис пък най-резултатен бе Дилън Бруукс с 30 точки, следван от Дезмънд Бейн с 25.

Джейсън Тейтъм отбеляза 46 точки и Бостън победи Милуоки със 108:95 в полуфинален мач от Източната конференция, след който двата отбора са равни при 3-3. Това е трета поредна победа за гостуващ отбор в серията.

Джейлън Браун вкара 22 точки и Маркъс Смарт добави още 21 за Селтикс, които само преди два дни загубиха преднина от 14 точки в последната четвъртина. Янис Антетокумбо пък изнесе много силен мач за Бъкс, записвайки дабъл-дабъл при 44 точки и 20 борби.

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки