Красен Кралев: Чувам само хули и клевети

Бившият министър за Руди: "Как да коментирам несвързани брътвежи"

Бившият министър на младежта и спорта - Красен Кралев отговори пред ПИК на думите на Радостин Василев, който като гост в телевизия "Евроком" отправи куп обвинения към предишното ръководство.

- Г-н Кралев, как ще коментирате обвиненията, които снощи спортният министър Радостин Василев отправи срещу Вас в предаването на Сашо Диков? 

Как да коментирам несвързаните брътвежи на един човек с огромни дефицити и тежки психически отклонения. В думите му няма никаква конкретика, нито едно достоверно обвинение. Убеден съм, че Радостин Василев е наясно, че говори абсолютни лъжи. Но хората са го казали – змията хапе най-много, когато я е страх.

- Приемате ли като заплаха думите му, че Борисов и останалите може да се спасят, но вие няма да можете?
Няма от какво да се спасявам. По време на двата ми мандата като министър на младежта и спорта свършихме огромна работа. Може и да сме допускали грешки, но всичко е било честно, напълно законно и прозрачно. В услуга само и единствено на българския спорт.

- Радостин Василев твърди, че поръчвате да се пише срещу него. Включително цитира и агенция ПИК. Твърдения, които от името на редакцията мога да заявя, че са неверни. Защо според Вас спортният министър лъже?
Цялата пасмина, която управлява България в момента, е известна с афинитета си към лъжата и измамата. Лъжат от страх, че хората разкриха, че са въздух под налягане и скоро ще им кажат : “Вратата е там!“. Лъжат от страх, че няма да им стигне времето да откраднат това, което им се иска, нито ще успеят да изпълнят задачите, които господарите им са поставили. Медиите пишат за злоупотребите с власт от страна на Радостин Василев, но не по моя поръчка. Спортът е в шок от това, което му се случва! Постоянно се получават оплаквания от липса на адекватно финансиране на българския спорт, липса на прозрачност за сумите за финансиране на федерациите, както и на обективни критерии по които се отпускат парите. Българските спортисти имат нужда от грижи и внимание. Вместо това срещат агресивно поведение и празни обещания. Финансиране липсва! Редица федерации са подложени на системен тормоз от страна на Радостин Василев, който се прави на голям мъж като им спира финансирането. Някои от тях споделиха за безобразията, които се вършат в спортното министерство, други мълчат от страх. Но ние знаем всичко. Знаете ли, политици и спортисти ни се обаждат и се смеят на поръчковите текстове на Радостин Василев, в който самият той се описва като достоен за премиер или поне вътрешен министър. Вие си отговорете в чий болен мозък се въртят подобни маниакални мисли и какво може да направи, за да постигне целта си. Но е обречен на провал! Преди седмица човек от екипа на Василев звънеше отчаяно в редакциите на редица медии, за да се моли да пуснат потресаващ материал във възхвала на министъра - с обещание, че съответната медия ще бъде включена в списъка на Тотализатора за реклама. Само от „Стандарт“ се подлъгаха и пуснаха този потресаващ материал. Ако не сте го прочели – прочетете го, временно изпълняващия дейността спортен министър си го е споделил във Фейсбук.

- Имате ли представа за какво говори Радостин Василев, когато ви обвинява в безстопанственост и сключване на неизгодни сделки?
Дори Радостин Василев няма представа за какво говори – това посредствено момче назначи най-лумпенизирания екип, управлявал ММС някога. Могат да си измислят всякакви глупости и лъжи - понякога от некомпетентност, понякога целенасочено. Както казах, при нас всичко е било честно, напълно законно и прозрачно. Василев обяви война на целия спорт. Неговата задача е да обслужва федерациите и клубовете, а не да ги преследва и тероризира. Думата „министър“ етимологически произлиза от латински и означава служител (в смисъл на обслужител), съответно първи служител на държавата. Това на него не му е известно! Той се смята за собственик на парите на федерациите. Всички министерства в момента са дадени под аренда на различни олигарси. Публична тайна е кой инсталира Василев на поста и каква му е задачата. Готвят няколко огромни измами и кражби, които ние внимателно наблюдаваме и ще предотвратим. Събираме доказателства и когато сме готови, ще ги предоставим на публичното внимание. Ние не говорим празни приказки – както прави Руди Гела.

- Притеснен ли сте за себе си и близките си след всичките обвинения по Ваш адрес?
Обвинения не съм чул. Само хули и клевети. Не се притеснявам от нищо! Една година нищо не работят - само ровят като кокошки из кашоните в килерите на Министерството, за да ни дискредитират. Привикват служителки на ММС и ги заплашват. Това ли е мъжко поведение?! Убеден съм, че никакво сериозно нарушение не е открито, защото няма такива. Близките ми са корави хора. Ще минем и през това. Още малко остава.

- Очаквате ли да бъдете аресtуван?
След незаконния арест на Бойко Борисов, лидер на най-голямата опозиционна партия, всичко е възможно. Преди година в България бе извършен държавен преврат - от едни хора, проекти на криминалния и олигархичен капитал. Тези хора се провалиха и си отиват. Ще се опитат да нанесат максимални поражения преди народът да ги помете. Знаят, че времето им изтича и затова агресират.

Още от Институции

„Нямахме добра комуникация с министър Радостин Василев, затова напускам“

Вижте какво написа тя

В него ще участват представители на 150 държави от петте континентални федерации

Снимки с надпис „Убиец на спорта“ и „Оставка“ бяха разлепени из столицата

Българската делегация във Виена бе от трима души

Вижте и видео от случката

24-годишен съпартиец на Радостин Василев е вкаран в ръководството на "Сердика спортни имоти"

Вижте подробности

Президентът на родната федерация изложи някои факти за финансирането, вижте ги

Актуално

21:45 17/05 Саутхемптън – Ливърпул
20:00 16/05 БЪЛГАРИЯ U17 - НИДЕРЛАНДИЯ U17 1:3
17:30 16/05 БОТЕВ (ВР) - ЦАРСКО СЕЛО 0:0
20:00 16/05 ЛОКОМОТИВ (СФ) - ПИРИН 1:0
19:00 16/05 Сампдория - Фиорентина 4:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки