Ливърпул взе своето срещу Саутхемптън и ще се бори до последно за титлата (ВИДЕО)

Тази неделя ще се реши шампионът в Англия, разликата е една точка

Ливърпул взе своето срещу Саутхемптън и ще се бори до последно за титлата (ВИДЕО)

Ливърпул успя да вземе победата срещу Саутхемптън в мача им от 37-ия кръг с 2:1. Така момчетата на Юрген Клоп запазиха шансовете си да станат шампиони, приближавайки лидера Манчестър Сити на една точка преди последния кръг.

Очаквано съставът на Ливърпул започна по-настоятелно двубоя на „Сейнт Мерис” Още в 7-ата минута гостите стигнаха до корнер пред вратата на „светците”, но не успяха да се възползват. Вместо това Ибрахима Конате получи удар в главата и имаше нужда от лекарска помощ. В крайна сметка централният бранител успя да продължи двубоя. Първата опасност за домакините я създаде Броя, който проби много добре отдясно, преодоля бранител на „червените” и стреля, но Алисон с крак спаси.  

Резултатът в мача бе открит в 13-ата минута след прекрасна контраатака на домакините. Лианко успя да отнеме топката от Жота пред наказателното поле на „светците”, след което футболистите на Ралф Хазенхутъл организираха много бързо нападение. Нейтън Редмънд получи отляво, напредна много добре и след като преодоля Матип и Милнър, стреля с десния крак в далечния ъгъл за 1:0. Гостите претендираха за нарушение на Лианко срещу Жота, но след преглед на ситуацията с ВАР, фал не бе отсъден.

 

Тимът на Ливърпул реагира като ужилен и още в 17-ата минута стигна до гол, който обаче бе отменен заради засада. Фирмино реализира във вратата на домакините, но повторенията ясно показаха, че бразилецът бе зад отбраната на Саутхемптън при центриране от пряк свободен удар.

Все пак гостите стигнаха до равенството в 26-ата минута, когато точен бе Такуми Минамино. Японецът получи топката от Диого Жота, който я свали към своя съотборник отдясно, а нападателят на гостите от малък ъгъл се разписа за 1:1.

Фирмино и Минамино имаха нови възможности за гол малко по-късно, но този път късметът покри домакините. 

В продължението на първата част неприятна контузия получи крайният бранител на гостите Джо Гомес. Той имаше нужда от лекарска помощ, но въпреки това не успя да доиграе оставащите минути до почивката и остави своите в числено намален състав.  

В крайна сметка Джо Гомес бе заменен по време на паузата, а на негово място се появи капитанът на „мърсисайдци” Джордан Хендерсън.   

Втората част започна с прекрасна възможност за гостите. Цимикас получи отляво и намери Жота в наказателното поле. Португалецът овладя и стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата.

Футболистите на Саутхемптън стигна до свободен удар пред вратата на Ливърпул, но той не доведе до опасност за Алисон. Гостите отговориха с нов шут на Диого Жота, който този път бе блокиран от защитник на домакините и излезе в корнер.

В 56-ата минута Харви Елиът също бе много близо до това да даде преднина на своя тим. Той бе изведен отлично отдясно, но силният му изстрел срещна външната страна на мрежата.

Следващият удар в мача бе на сметката на Роберто Фирмино, който стреля от близо 20 метра, но право в ръцете на вратаря. Това бе едва четвъртият точен удар за тима от Мърсисайд в мача.

Натискът на „червените” даде резултат в 67-ата минута, когато Жоел Матип направи пълен обрат на резултата. Голът във вратата на домакините падна по доста странен начин. Костас Цимикас центрира много лошо от корнер на близката греда, където бранител на домакините игра с топката, но не успя да изчисти добре. Коженото кълбо се насочи към точката на дузпата, където Матип се пребори с Кайл-Уокър Питърс и въпреки че не гледаше към вратата, успя да пласира топката в левия ъгъл на вратата за 2:1 в полза на „мърсисайдци”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки