Големият старт на проекта "С волейбол на училище" е след седмица

Официалното събитие ще е на 26-и май от 13:00 часа в столичното 81 СУ "Виктор Юго"

Българска федерация по волейбол, Столична община и  Регионално управление на образованието (РУО) София-град дават началото на мащабния проект "С волейбол на училище" с официално събитие в столичното 81 СУ "Виктор Юго", което ще стане и първото училище, включило се в инициативата.

Официалният старт на проекта е на 26 май (четвъртък) от 13 часа в 81 СУ "Виктор Юго" (София, "Младост 3", ул. "Бъднина" 3). 

На събитието ще присъстват Любомир Ганев - президент на БФВ, Давид Давидов - вицепрезидент на БФВ, Мирослав Боршош - зам.-кмет на София по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности",  Елена Налбантова - директор на 81 СУ, Ваня Кастрева - началник на Регионално управление на образованието (РУО) София-град. Специална изненада за децата ще бъдат и актуални звезди на българския волейбол.

Лицензирани треньори ще проведат и открит урок с деца, съвместно с учители по физическо възпитание.

Със събитието в 81 СУ ще започне и кампанията за информираност на програмата, която ще завладее сърцата на българските ученици с първия звънец за новата учебна година.

Мащабната инициатива на Българската федерация по волейбол "С волейбол на училище" търси  възможности за запалване на интереса на българските деца  към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Проектът "С волейбол на училище" стартира в партньорство между Българската федерация по волейбол и Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град, с подкрепата на европейската волейболна централа CEV.

След старта в столицата, той ще бъде развит и в други български градове, превръщайки се в национално явление, любимо на българските ученици.

Програмата цели да покаже, че волейболът и образованието могат да вървят ръка за ръка, като изграждат заедно личността на българските деца, превръщайки ги в гордост за родители, семейство и цялата нация.

Инициативата ще популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове.

Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти ще запознаят учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

На самите училища ще бъде предоставяно материално и техническо осигуряване, което да бъде на разположение на децата и техните учители по физическо възпитание.

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School  Volleyball.

Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие.

Освен откритите уроци, срещи с популярни волейболисти и посланици на инициативата, за ученици, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола.

Българската федерация по волейбол изказва специална благодарност към Столична община, съвместно с която стартира програмата "С волейбол на училище". Организациите имат повече от успешно и дългогодишно партньорство.

Програмата за обучение "Мини волейбол за столичните училища", реализирана в партньорство от Столичната община и Българската федерация по волейбол и със съдействието на Регионално управление на образованието (РУО) София-град, е сред емблемите на спортна София - с активното участие на над 100 образователни институции и над 6000 обучени ученици между 3-и и 6-и клас.

Успешното сътрудничество прераства и в общата мисия за популяризиране на волейбола сред всички възрастови групи с акцент върху образователните институции.

"С волейбол на училище" - забавление, спорт, здраве, образование и личностно израстване. Новата голяма възможност за вашето дете!

Още от Волейбол

Европейските шампионки се оказаха непреодолимо препятсвие за нашите момичета

Националният ни отбор по волейбол не успя да надвие един от най-добрите отбори в света

30-годишният Симон Хирш идва от Фридрихсхафен

Важна победа на "лъвиците" в Лигата на нациите

Вижте подробности

Вижте част от евентуалните съперници

Жребият е утре

"Лъвовете" ни завършиха със загуба втората седмица от Лигата на нациите

Срещата е тази вечер от 20 часа в зала "Арена Армеец"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки