Големият старт на проекта "С волейбол на училище" е след седмица

Официалното събитие ще е на 26-и май от 13:00 часа в столичното 81 СУ "Виктор Юго"

Големият старт на проекта "С волейбол на училище" е след седмица

Българска федерация по волейбол, Столична община и  Регионално управление на образованието (РУО) София-град дават началото на мащабния проект "С волейбол на училище" с официално събитие в столичното 81 СУ "Виктор Юго", което ще стане и първото училище, включило се в инициативата.

Официалният старт на проекта е на 26 май (четвъртък) от 13 часа в 81 СУ "Виктор Юго" (София, "Младост 3", ул. "Бъднина" 3). 

На събитието ще присъстват Любомир Ганев - президент на БФВ, Давид Давидов - вицепрезидент на БФВ, Мирослав Боршош - зам.-кмет на София по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности",  Елена Налбантова - директор на 81 СУ, Ваня Кастрева - началник на Регионално управление на образованието (РУО) София-град. Специална изненада за децата ще бъдат и актуални звезди на българския волейбол.

Лицензирани треньори ще проведат и открит урок с деца, съвместно с учители по физическо възпитание.

Със събитието в 81 СУ ще започне и кампанията за информираност на програмата, която ще завладее сърцата на българските ученици с първия звънец за новата учебна година.

Мащабната инициатива на Българската федерация по волейбол "С волейбол на училище" търси  възможности за запалване на интереса на българските деца  към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Проектът "С волейбол на училище" стартира в партньорство между Българската федерация по волейбол и Столична община и Регионално управление на образованието (РУО) София-град, с подкрепата на европейската волейболна централа CEV.

След старта в столицата, той ще бъде развит и в други български градове, превръщайки се в национално явление, любимо на българските ученици.

Програмата цели да покаже, че волейболът и образованието могат да вървят ръка за ръка, като изграждат заедно личността на българските деца, превръщайки ги в гордост за родители, семейство и цялата нация.

Инициативата ще популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове.

Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти ще запознаят учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

На самите училища ще бъде предоставяно материално и техническо осигуряване, което да бъде на разположение на децата и техните учители по физическо възпитание.

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School  Volleyball.

Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие.

Освен откритите уроци, срещи с популярни волейболисти и посланици на инициативата, за ученици, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола.

Българската федерация по волейбол изказва специална благодарност към Столична община, съвместно с която стартира програмата "С волейбол на училище". Организациите имат повече от успешно и дългогодишно партньорство.

Програмата за обучение "Мини волейбол за столичните училища", реализирана в партньорство от Столичната община и Българската федерация по волейбол и със съдействието на Регионално управление на образованието (РУО) София-град, е сред емблемите на спортна София - с активното участие на над 100 образователни институции и над 6000 обучени ученици между 3-и и 6-и клас.

Успешното сътрудничество прераства и в общата мисия за популяризиране на волейбола сред всички възрастови групи с акцент върху образователните институции.

"С волейбол на училище" - забавление, спорт, здраве, образование и личностно израстване. Новата голяма възможност за вашето дете!

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки