Отмениха наказанието на Антъни Иванов

Антидопинговия център на България внесе промяна в решението си

Антидопинговия център на България внесе промяна в решението си за временно спиране на състезателните права на българския плувен ас Антъни Иванов и то е отменено до окончателно решение по случая.

Забраната дойде, тъй като според агенцията 22-годишният студент в американския университет “Вирджиния Тек” 3 пъти е нарушил правилата за местонахождение.

Предполагаемото нарушение на кодекса на WADA донесе санкцията на Антъни за временно спиране на правата.Всеки спортист, който влиза в списъка за проверки на антидопинговия център или на международна федерация, е длъжен на всеки 3 месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на специално приложение, наречено ADAMS.

По него се движат проверяващите на Международната тестова агенция. При 3 нарушения за подаване на информация за местонахождение всеки спортист е застрашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца.По молба на Иванов днес той бе изслушан в Антидопинговия център и даде своето обяснение на случилото се. Плувецът бе придружаван от специалиста по международно спортно право Георги Градев, който се грижи за интересите му.

След изслушването стана ясно, че временното спиране на състезателните права е отменено до окончателно решение по случая.Ако все пак бъде установено, че Иванов е нарушил антидопинговите правила, всички резултати и получени отличия през този период ще бъдат анулирани и отнети.

За да бъде разрешен докрай казусът, Антъни е поискал да бъде изслушан по ускорена процедура от Дисциплинарната комисия на олимпийския ни комитет.

Още от Други спортове

Младежите не успяха да зарадват феновете във Варна

В неделя от 9:30 часа сутринта са финалите на отделните уреди във всички възрасти

Гимнастичката поднови тренировки

Боркинята тушира съперничката си в малкия финал

В началото на юли българките ще участват в друг турнир, но с награден фонд от 360 000 долара

Вижте какво каза борецът след поредния си триумф

Българинът спечели по категоричен начин титлата в Рим

Българинът записа две експресни победи

Още трима българи излизат в първия ден на шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки