Майкъла пред NOVSPORT: В ЦСКА няма футболисти, а мишки

Феновете може да бойкотират, но няма да променят Гриша Ганчев

Георги Илиев е бивш футболист на ЦСКА. Бил е селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА. Майкъла коментира и ситуацията в червения лагер, след като агитката от сектор "Г" издигна транспарант срещу Гриша Ганчев и неговото управление. След това феновете излязоха и с декларация срещу ръководството на клуба.

Бойкотът на феновете

Най-накрая привържениците на ЦСКА разбраха, проумяха, повярваха, че проблемите в клуба са в ръководството и начина му на работа. Тези неща аз ги казвам от няколко години, но ме изкарваха лош, а ме питаха кога ще кажа добра дума за отбора.
Този бойкот на сектор "Г" обаче няма да промени Гриша Ганчев. Той по никакъв начин няма да промени вижданията си заради това, че сектор "Г" му е обявил бойкот. Ганчев е сериозен бизнесмен, но това си му е стил на работа във футбола още от Ловеч. Дали обаче е подходящ този стил за ЦСКА. И в Литекс така се сменяха треньорите. Помните - на всеки шест месеца имаше нов треньор. Стойчо Младенов не се задържа много и в Ловеч. Там се извъртяха всички - Стоичков, Балъков, Мъри Стоилов, Любо Пенев, Люпко Петрович, Стойчо Младенов. Гриша Ганчев дава парите, затова и той си определя метода на работата. Феновете трябва да са наясно с това и да са го приели.

Алън Пардю

Българин да беше на неговото място, щяха да го разкостят, разсипят. Щеше да е нещо страшно, ако българин, а не англичанин е начело на ЦСКА.
Колко мача ЦСКА не играе нищо. Алън Пардю какво е правил толкова време като съветник на собственика? Стойчо Младенов нали обяви, че нямал думата за селекцията и за менажирането. Това значи, че именно Алън Пардю е давал мнение за играчите и той е запознат е с нещата. А повечето от футболистите са трагични. Може ли да нямаме удар срещу Левски във финала? Това е срамна работа, не е за коментиране. След мача с Ботев Пловдив се измъкнали с полиция през сектор "Б". Това е резил, излагация. И знаете ли защо е така? Защото футболистите нямат самочувствие. Защото футболистите не знаят къде се намират. Това са някакви мишки, а не футболисти. Какво е това нещо?, къде го има. Излезте и си тръгнете през централния вход, застанете пред феновете с лицето си.

Бъдещето

В ЦСКА всичко трябва да е на топниво. Ние сме ЦСКА, ние сме аристокрацията в българския футбол, близо до Царската градина.
Играехме срещу шампионите на Испания, Англия, Германия, Италия, Франция - без страх. Мачовете в първенството не ги брояхме за сериозни. Второто място беше провал. ЦСКА играеше за европейски победи, чакаха се тези мачове с месеци. Затова казвам "купичка", защото беше трофейче за закачка, нищо кой знае какво. А сега идва Славия и ти вкарва два гола на стадион "Българска армия" и става едно треперене, дузпи, ужас. За какво ЦСКА ще говорим, ако нямаш ли поне седем българи в състава. Алън Пардю да си носи чужденците в Англия. След време кой ще е легенда на ЦСКА? Минават знайни и незнайни футболистчета. Те си взимат заплатите, тръгват си, а  кой ги помни? Кой е лидерът на ЦСКА?

Историята

Клубът трябва да уважава своите легенди. Навремето имаше анкета сред привърженици и журналисти за петимата най-добри в историята на ЦСКА на всеки пост - петима вратари, петима десни защитници, петима отляво и т.н. Имената им бяха изписани върху една голяма топка пред сектор "А". Седят ли още имената или ги изчегъртаха?
Къде са легендите на "Армията"? Бях направил близо 50 табелки с имената на шампиони от ЦСКА, които да влизат безплатно в ложата, да получават уважение, да пият по едно уиски. Всичко махнаха, никой не ходи. Защо го няма Пламен Марков? Любо Пенев къде е? Стойчо Младенов защо не ходи? Емо Костадинов? Около ръководството има само мишлета, които или чакат един обяд, или чакат да им се каже какво да напишат.

Левски

Промяната в Левски дойде с Мъри. Той е човекът, който вдъхна живец на един мъртъв отбор и клуб. Пред стадиона на Левски трябва да издигнат паметник на Мъри Стоилов. Този човек съживи мъртвец. И вижте каква селекция направи - Стефанов, Кръстев, от резерви в клубовете си, сега летят. Ще видите Попето как ще поведе Левски през новия сезон. Левски се наричаха отбора на народа, те са там в покрайнините, на герена. Ние бяхме в униформи, козирувахме, имаше дисциплина, клубът беше на топ ниво.

Още от Коментари

Лудогорец успя да разхлаби възела, който отново се стегна около врата на ЦСКА

Вижте подробности

Българският феърплей във футбола е малко различен от европейския, обяви треньорът на Септември

Вижте подробности

Кокала с гневен коментар за състоянието на футбола у нас

От години не сме имали по-интересно и оспорвано първенство! Което стои с отворен край и неясен победител

„Успях да поддържам курса в трудни моменти“

„Този път не трябва да има изненади“

Иоана Илиева от години доминира в различните възрастови групи на фехтовката, а вече стартира пробива си при жените

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки