Слави Бинев на специална визита при Лорд Кмета на Манчестър

Георги Папазки също е на европейското и надъха българските национали

Слави Бинев на специална визита при Лорд Кмета на Манчестър

Изключителната важност на спорта във всяка държава бе основна тема на срещата между действащия президент на ETU Слави Бинев и Лорд Кмета на Манчестер Дона Лудфорд. Поканата към Бинев идва от градската управа на Манчестър, който е домакин на Европейското по Таекуондо за мъже и жени. Президентът на БФТ бе поканен в качеството си на И.Д. Президент на Европейския Таекуондо Сюъз, позиция, която заема от близо една година и като домакин на най-големите турнири на планетата – двете Световни първенства, които ще се проведат в София през юли и август. Освен опит в организацията на спортни прояви, Лорд Кмета Лудфорд и Слави Бинев, обмениха идеи за развитието на Таекуондо като социален феномен и ключов спортен фактор за всяка развита държава в света. Чест бе страна, като Великобритания, която разбира силата на спорта и влага голям държавен ресурс в Таекуондо, да изрази адмирациите си към Българската Федерация, която поема домакинствата на най- важните и елитни турнири в Света ежегодно. Лорд Кмета Лудфорд предположи пълната държавна подкрепа към Бинев и БФТ, определяйки ги като спортен и дипломатически феномен.  

От името на Президента на ETU Сакис Прагалос, Бинев направи специален подарък на градската управа на Манчестър, а с него бяха ген.секретар на ETU и Председателят на Пара Европейския Таекуондо Съюз.

Освен за официалните срещи, Президентът на БФТ е във Великобритания за да подкрепи националите ни, които участват на Европейското първенство за мъже и жени. Там бяха и зам. Председателите на БФТ Христо Георгиев и Георги Папазки, който често съпътства Бинев на официалните визити, демонстрира подкрепа към българския отбор на място, но поради ангажименти се наложи да замине.

Това се случва дни преди София да приеме над 1500 участника на ежегодното Мултиевропейско първенство и месец до най-важните първенства и събития за Световното Таекуондо – двете Световни първенства и Генералната Асамблея на Световната Федерация. За първи път страна приема три световни форума и поради доказаният успех и високото ниво на организация те ще се проведат в България през юли и август. Очаква се в столицата ни да пристигне световният спортен елин , държавни представители от различни държави, президентите на всички континентални и държавни таекуондо федерации, лидери на МОК, световни звезди и авторитети, представители на корпоративния бизнес в Корея и Европа. За тази грандиозна проява, БФТ предвижда големи изненади при откриването на Световните Първенства, но те все още се пазят в тайна.
Огромно е доверието на световния спорт и Таекуондо към България, а отговорностите на БФТ през 2022 год. са най- тежките поемани до момента от държава домакин. Тази чест към страната ни и ангажиментите, които и се доверяват от Световната централа не са случайни, тъй като през годините БФТ успя да наложи България, като основен фактор в развитието на Таекуондо в световен мащаб. Потвърждава го и факта, че лидерът на българското Таекуондо - Слави Бинев, е единственият не кореец в борда на директорите на KUKKIWON, Президент на Европейската Полицейска Таекуондо Федерация, Вицепрезидент на Световнтата Полицейска Таеукондо Федерация, Председател на KUKKIWON UNESKO за Европа, Вицепрезидент на Световната Професионална Таекуондо Федерация, а от година и И.Д. Президент на ETU.

В името на Таекуондо и популяризацията му, само през последния месец Бинев проведе редица срещи на високо ниво, сред които с Принца на Саудитска арабия, шейхове от ОАЕ, висши държавни ръководители и спортни авторитети от цял свят с цел развитието на Таекуондо, като спорт и бойно изкуство изграждащо основни житейски качества.

Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки