Син любимец пред NOVSPORT: Най-хубавите ми мигове бяха в Левски

Винаги се връщам в България с удоволствие и ще помня до края на живота си головете срещу Оксер и Киево

Седрик Бардон е един от най-добрите чужденстранни футболисти, играли за Левски. Французинът има общо 81 мача за сините с 24 отбелязани гола. Той заедно с Игор Томашич уважиха шоумача, който организираха по случай 108-та годишнина от основаването на клуба. След срещата, завършила 4:2 за тима на "Синя приказка" Седрик Бардон отдели няколко минути за НОВСПОРТ.

- Отдавна не сте идвал в България. Как се чувствате?
- Отлично. Винаги ми е приятно да се връщам в България и София. Тук бяха най-хубавите ми години като футболист. Аз бях част от великия тим на Левски. За последно бях в страната преди три години.
- С какво се занимавате сега?
- Далеч съм от футбола.
- Какво работите?
- Имам фирма, с която се занимавам, но нямам амбиции за треньор, мениджър и всичко с футбола.
- Как се чувствахте отново с екипа на Левски в шоумач?
- Удоволствието беше изцяло за мен, а и в момента и трудно да сдържам емоциите си. Атмосферата беше страхотна, имаше много привърженици, а и се видях с приятели, които не бях виждал над 10 години.
- Бяхте доста топло посрещнат от привържениците на Левски?
- Това може само да ме радва. Хората не са ме забравили. Явно ме помнят, че съм представил добре с екипа на Левски. От трибуните на Герена скандираха името ми. Това ме трогна много.
- Как сте с българския език, забравихте ли го?
- Все още се справям. Нужно е да ми се говори малко по-бавно, но разбирам всичко, което ми се казва.
- Какво си спомняте от времето в Левски?
- Хубавите неща. Те остават за цял живот. С Левски постигнах успехи, играхме в Европа. Тези неща не се забравят. Помня първият ми мач с Левски в Европа. Вкарах гол на Оксер. Няма за забравя и мачовете с Киево. В Италия се класирахме за груповата фаза на турнира Шампионска лига. В Италия вкарах един гол. Тези попадения ще помня до края на живота си. А с Левски тогава влязохме в групите на Шампионска лига. Друг отбор от България не го беше правил до този момент.
- Има ли съотборници, с които още да общувате?
- Разбира се. Как иначе.
- С кого?
- С повечето от бившите ми съотборници - пишем си, звъним си, търсим се. Това са Даниел Боримиров, Мечо Телкийски, Христо Йовов, даже от Бразилия комуникирам с Лусио Вагнер.
- Значи сте наясно със ситуацията в клуба?
- Разбира се. Мечо Телкийски е помощник на Мъри, а Боримиров е част от клубната управа, където начело е Наско Сираков. Зная, че Левски наскоро спечели и купата на България и то след сериозна пауза без трофей за сините. Това е важно за всички левскари.
- Левски обаче продължава да има финансови проблеми?
- И с това съм наясно, зная го. Известно ми е, че привържениците на Левски спасиха клуба от фалит. Тези хора заслужават само адмирации за стореното. Затова, че продължават да помагат на Левски.
- Ще успее ли Левски със Станимир Стоилов да повтори успехите, които имаше по-ваше време?
- Надявам се, пожелавам го на всички в клуба, на всички левскари. С него постигнахме много, уникални неща. Той е отличен треньор и му желая само успехи. Бях много радостен като разбрах, че отново е начело на Левски.
- А за хората, които скандираха името ви?
- Те не скандираха само моето, а на всички мой съотборници (с усмивка на лицето). Благодаря им на тези прекрасни хора, които не са ни забравили. Това означава, че и ние сме дали нещо от себе си за този велик клуб. Нека продължават да подкрепят Левски. И още през новия сезон да постигнат много победи в България и в Европа.

Още от Интервютa

"Матей ще каже дали ще се завърне, когато той реши"

Халфът разкри в интервю дали може да се върне на “Герена”

„Изключително важна точка за нас“

"Изпадат отборите, които играха честно, част от шефовете искаха да изпаднем"

Вижте мнението му

„Мирослава Паскова е истински боец и оставя сърцето си на полето“, обосновава решението си селекционерът Лоренцо Мичели

„Александър Томаш изпълни целта и трябва да остане“

„Не знам кои разбирачи коментират, че ще се разхождаме на финала“

„Стига оправдания“, отсече бившият директор и футболист на „червените“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки