ОБЗОР: Кюстендил надви Беласица

Вижте коментарите след мача, събрани от кореспондента на Novsport.com

ОБЗОР: Кюстендил надви Беласица

В мач от 37 кръг за първенството на ЮЗ трета лига на стадион Осогово се срещнаха отборите на ФК Кюстендил и Беласица Петрич.

Резултата от тази среща бе без значение най-вече за отбора на петричкия тим, който два кръга преди края на първенството успя да набере необходимия брой точки и е вече новия член на втора професионална лига.

Отборът, който диктуваше темпото и играта на терена, бе този на ФК Кюстендил. В 12-та минута след атака по левия фланг на Евгени Гроздин  проби защитата на гостите и насочи топката в далечния ъгъл за 1:0. Пропуски до края на срещата направиха Руслан Иванов, Даниел Гогов, Виктор Ергин и Марио Евтимов за домакините.

През втората част на срещата отново господари на терена бяха футболистите на домакините. В 60-та минута главният съдия Ивайло Ненков отсъди фаул пред наказателното поле на гостите за спъване на Марио Евтимов. Даниел Гогов майсторски изпрати кълбото покрай стената и то се оплете в мрежата зад Борис Груев за 2:0. До последния съдийски сигнал футболистите на домакините продължиха да играят по-настървено и напористо, но до нов гол така и не се стигна.

С тази победа Беласица остава със 85 точки, а ФК Кюстендил дели трето място с Чавдар Етрополе със 77 точки.

Ето и коментарите след мача, събрани от кореспондента на Novsport.com:                                 

Мартин Йорданов-старши треньор на ФК Кюстендил: „Много авторитетна и заслужена победа постигнаха футболистите, на които гласувах доверие срещу временния водач в ЮЗ трета лига , който от следващото първенство ще играе във втора професионална лига – отбор на Беласица Петрич. Ако не бяха пропуските на нашите футболисти можеше да се достигне до победа с по-голяма голова разлика. Последният ни мач за първенството ще бъде в Ботевград срещу местния Балкан в събота”.

Николай Николов-старши треньор на Беласица: „Явно нашите футболисти са излезли по-рано в почивка. Бях притеснен, че ще изиграем коренно различен мач в Кюстендил срещу едноименния тим, и се случи. Тези, на които гласувах доверие през втората част на мача, също не оправдаха очакванията ми. Повтарям, всичко вече е на обратния полюс и се намира в активна почивка без да е обявена такава от наша страна. Много детински грешки в защитния вал и така се достигна до тази  неприятна загуба”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки