1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. ОБЗОР: Вихрен удари Балкан и оцеля

ОБЗОР: Вихрен удари Балкан и оцеля

Вижте коментарите след мача, събрани от кореспондента на Novsport.com

ОБЗОР: Вихрен удари Балкан и оцеля

Мачът от 37 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Вихрен Сандански и Балкан Ботевград бе от особено значение за домакините.

Само при победа те си осигуряваха оставане в групата и през следващото първенство на ЮЗ трета лига.

В 25-та минута след атака от средата на терена Веселин Минев изведе в удобна позиция Александър Якимов, който от движение обстрелва директно вратаря на гостите, Костадин Котев изби кълбото и в добавката талант №1 на санданския тим Емил Найденов изпрати топката неспасяемо в мрежата за 1:0.

До края на първатa част на срещата футболистите на Вихрен изграждаха по-интересни и по-качествени атаки, но неточната им стрелба бе причина да не се стигне до отбелязване на ново попадение във вратата на Костадин Котев.

Второто полувреме бе изключително интересно за футболисти и зрители на градския стадион в Сандански. В 51-ва минута Калоян Бонев от Балкан след отлично центриране отдясно изпрати топката неспасяемо в мрежата на Иван Топалов за 1:1.

Три минути по-късно главният съдия Ивайло Ненков отсъди дузпа в полза на домакините, след като Александър Якимов бе повален вътре в наказателното поле на гостите.

Опитният капитан на Вихрен Валери Георгиев изпрати топката неспасяемо в мрежата зад Костадин Котев за 2:1. В 59-та минута триходова комбинация между Веселин Минев, Александър Якимов и Янислав Тусонджиев завърши с гол на последния за 3:1.

Две минути преди края на редовното време Павел Петков от отбора на Балкан тръгна на скорост по десния фланг с топката , навлезе в наказателното поле и изпрати кълбото в далечния ъгъл зад Иван Топалов за 3:2.

Футболистите на Вихрен ликуваха след последния съдийски сигнал, и имаше защо. С тези три спечелени точки си запазиха мястото и за в бъдеще в Tрета лига.

Ето и коментарите след мача, събрани от кореспондента на Novsport.com:

Емил Велев-старши треньор на Вихрен: „Само при победа си гарантирахме оставане в групата. Стояхме далеч по-добре на терена от отбора на Балкан и записахме три точки към актива си. Целта, поставена от ръководството, е изпълнена. През всички мачове от настоящото първенство давах шанс на млади таланти от ДЮШ на клуба. Емил Найденов се доказа, играейки в мъжкия отбор, че има качества. Ненапразно към него апетит имат  доста отбори от страната. Според мен трябва да остане още една година при мъжете, да натрупа игрови опит и го очаква добро бъдеще.

Иван Редовски-старши треньор на Балкан: „След почивката успяхме да изравним. Можеше и да поведем в резултата, но не го направихме и получихме два бързи гола. Слабите ни резултати през пролетния дял като гости ни свлякоха надолу”.

Ел Джемили и Фадига хвалят "сините" фенове

"С тяг зад гърба си, Левски започва мачовете от 1:0"

Тодор Янчев: Не можем да се сърдим, това е футболът

„Имаме нужда и работим върху привличането на нови състезатели“

Станислав Генчев: Видях това, което искам

"Направихме много по-добър мач, отколкото срещу Локомотив"

На „Герена“: Наградиха Уелтън и Марин Петков

Вижте подробности

Потвърдено: ЦСКА без Юга и Шакич срещу Хебър

Двамата останаха извън групата, вижте я

Рибарски: Имаме нужда от нов защитник

"Може би не разбирам от съдийство, но има претенции към някои отсъждания"

Тунчев: Доволен съм от победата, но ни чака много работа

"Много труден мач"

Стана ясно с кой номер Локило ще играе в ЦСКА

Най-новото попълнение на „червените“ вече е в Панчарево

Християн Петров: Бяхме по-добрият отбор в Разград

„Загуба в началото на първенството не може да ни повлияе“