Надал призна, че още изпитва болки

"Още не сме намерили решение", призна той

Надал призна, че още изпитва болки

Треньорът на Рафаел Надал Карлос Моя заяви, че испанският тенисист не трябва да мисли негативно и се надява той да успее да участва на следващия турнир от Големия шлем – „Уимбълдън“. Надал очаква полуфиналния сблъсък с германеца Александър Зверев утре на Откритото първенство на Франция в Париж, след като отстрани Новак Джокович на четвъртфиналите.

„Победата над Новак Джокович не е краят. Трябва да уважавате всеки съперник. Зверев е номер 3 в световната ранглиста. Рафа не трябва да се мисли негативно, той все още няма да напусне тениса. Надявам се да отиде на „Уимбълдън“. След усилията, които изразходи в мача с Джокович, той се събуди с лека болка, но като цяло всичко беше наред“, заяви Моя пред испанският вестник Marca.

Изданието обаче поставя под въпрос участието на Рафаел Надал на Откритото първенство на Великобритания, тъй като испанецът няма точни планове за турнирите след „Ролан Гарос“.

Един от проблемите за Надал са болките в левия му крак. Тенисистът страда от т.нар. синдром на Мюлер-Вайс, който представлява форма на остеохондропатия и засяга една от носещите кости от външната страна на ходилото. Заради болките испанецът преминава процедури преди всеки свой мач.

„Вече казах в Рим, че моят лекар ми помага да съм в по-добро състояние. Ще говорим за плановете ми след края на турнира. Правя всичко по силите си, за да бъда във възможно най-добро състояние“, коментира Надал.

„Не знам какво ще се случи след турнира. Не е нужно да крия нищо на моята възраст. Ако не намерим решение за крака ми, ще е доста трудно. Засега не сме намерили такова, но полуфиналите ми дават много енергия и ще видим как ще се развият нещата“, добави Рафаел Надал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки