Първо в NOVSPORT: Българка в елита на Италия

Разпределителката Никол Миланова премина в Мачерата

Първо в NOVSPORT: Българка в елита на Италия

Волейболистката Никол Миланова продължава кариерата си в Италия, научи NOVSPORT. 20-годишната разпределителка подписа договор за един сезон с Мачерата. Отборът ще играе от новото първенство в елита на италианския волейбол.

"Щастлива съм, че се завръщам в Италия. Започвам подготовка с Мачерата през август. Имах и други предложения, но след това от Италия нямах как приема друго. Не зная дали ще има други българки в италианското първенство, но се надявам. Все пак до края на трансферния прозорец има още много време и всичко може да се случи. Близо 10 години съм живяла в Италия и се връщам с удоволствие в страната. Пожелавам си да съм здрава. Сбъднах мечтата си, за да играя в елита на Италия. Мечтая един ден да играя финал на Шампионска лига. Целите в Италия - да направим добри мачове и имаме успехи с Мачерата. В Унгария се играе близък волейбол до този в България. В Италия има повече тактика и техника. Там нивото е по-високо. От малка съм израстнала покрай родителите си на волейболното игрище. Баща ми е много горд, че съм разпределител като него и се надявам да един ден да ги задмина като успехи", каза Никол Миланова специално за NOVSPORT.

Никол Миланова е от волейболно семейство. Тя е дъщеря на Даниел Миланов и Анна Иванова. Баща й беше разпределител в Левски, а майката нападател. През пролетта Никол Миланова игра в първенството на Унгария.

"Анна беше успешна нападателка и направи отлична кариера. Дано Никол е взела нейната амбиция и хъс. Баща й - Дани, който е известен още и като Старицата, беше разпределител, но класата на Никол идва от майка й", убедени са специалисти, които следят изявите на младата българска волейболистка.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки