Балкан изравни на Рилски спортист за титлата по баскетбол (ВИДЕО)

Следващите два мача са в Ботевград

Балкан изравни на Рилски спортист за титлата по баскетбол (ВИДЕО)

Балкан (Ботевград) надигра Рилски спортист с 86:82 (25:21, 16:18, 26:14, 19:29) като гост в Самоков във втория мач от финалната серия в Националната баскетболна лига (НБЛ) и изравни резултата на 1:1 победи. Играе се до три успеха. Следващите два мача са в Ботевград на 7 юни (вторник) и 9 юни (четвъртък), но Балкан трябва да изтърпи наказанието си от два домакински двубоя без публика. Ако се стигне до решителен пети мач, той ще се играе в Самоков на 12 юни.

Баскетболистите на старши треньора Небойша Видич демонстрираха по-добра защита, възползваха се отлично от повечето грешки на противника и реализираха 11 тройки срещу 8 за самоковци. Решителна за крайния изход бе третата четвърт, в която Балкан взе превес в срещата. Поражението е първо за Рилски спортист като домакин през сезона.

Гостите от Ботевград стартираха по-добре в „Арена Самоков“, а основно Алекс Симеонов движеше Рилски спортист напред, вкарвайки 11 от първите 21 точки на отбора в началните 10 минути. След точна стрелба за 3 точки на Станимир Маринов Балкан поведе със 7 разлика в осмата минута при 23:16. Симеонов бързо върна тройката и до края на първата част домакините намалиха до 21:25.

Рилски спортист влезе в ритъм и обърна до 34:32 в средата на втората четвърт след добри изяви на Ей Джей Хес и Трей Портър, а минута и половина преди края на първото полувреме дръпна с 5 точки. Домакините останаха водещи в резултата до последните 30 секунди, в които с 5 поредни точки за Маринов, пак Балкан поведе с 41:39 на почивката.

Ботевградчани имаха превъзходство след подновяването на играта. Станимир Маринов бе в основата на увеличаването на аванса на Балкан до 10 точки при 60:50 две минути и половина преди финала на третата част, която приключи с преднина от 67:53 за състава на Небойша Видич.

Разликата скочи до 15 точки в полза на Балкан в началото на последната четвърт и до края на мача Рилски спортист намали изоставането си, но гостите не изпуснаха водачеството, за да изравнят финалната серия.

Трима баскетболисти от тима на победителите реализираха по 16 точки – Станимир Маринов, Димитър Димитров и Крисчън Джоунс, който добави и 8 борби.

Брендън Браун беше най-резултатен за Рилски спортист със 17 точки, а с 16 точки и 9 борби завърши Алекс Симеонов. Трей Портър се отчете с 10 точки и 11 борби.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки