Кокала попари Левски пред NOVSPORT

С този отбор е трудно да има нова "синя приказка", убеден е треньорът

Кокала попари Левски пред NOVSPORT

Емил Велев - Кокала, е последният треньор, печелил титлата с Левски - през 2009. В момента 60-годишният специалист е начело на Вихрен Сандански. На 24-ти май Велев се появи отново на стадион "Георги Аспарухов", където участва в шоумача, който организираха от Левски по случай 108-годишнаната от основаването на клуба. Ето какво каза Кокала пред NOVSPORT след старта на лятната подготовка на Левски.

Изминалото първенство

Не се случи нищо изненадващо, сензационно. Лудогорец отново спечели титлата у нас, а след 13 години пауза Левски триумфира с купата на страната.
През пролетта от Левски поставиха за цел да спечелят купата на България и да играят в Европа. И двете цели бяха изпълнени успешно. Купата на страната заслужено отиде в Левски. Сините играха силно и в двата полуфинала срещу Лудогорец и след това се случи и логичноо - победа над ЦСКА София във финала. Финалът беше малко нервен заради заряда, но превъзходството на Левски бе явно и заслужено тимът спечели купата.
В първенството не се случи нищо ново за поредна година. Отново Лудогорец триумфира с голяма преднина пред останалите. За по-задните места не ми се говори много, тъй като за мен е глупаво третият или четвъртият да играе със седмия за място в квалификациите за Лигата на конференциите. Много е неправилно. Футболистите на Ботев Враца се спасиха, но представянето им, както и това на Царско село, не ме учуди в последните мачове. През пролетта много под възможностите си играха отборите на Черно море, Локомотив Пловдив, Берое и Локомотив София. Тези състави дават тон на първенството. За ЦСКА София не казвам нищо, защото през втория сезон бяха тотално безобразни, направо ужасни.

Селекцията в Левски

До момента Левски има договори с двама футболисти. Ивелин Попов, който ще е от голяма полза и на това момче от Хърватия. Взеха защитник, тъй като от Левски си тръгва друг защитник - Драган Михайлович. Чувам, че ще вземат още един нов и май дотам. Не бива да забравяме, че през зимата Левски привлече четирима-петима футболисти, които направиха разликата през пролетта. Цялата защита бе подновена и в много поредни двубои нямаха допуснато попадение. Оттам дойде стабилността на сините и доброто представяне впоследствие. Станимир Стоилов иска всички негови отбори да играят дисциплинирано и това дава резултати. За да се вдигне нивото на Левски, обаче ще са нужни още ново попълнения. А Станимир Стоилов обяви, че се спазва финансова дисциплина. До момента си тръгнаха трима футболисти, затова и ще вземат трима нови. При продажба, може и да вземат още играчи. Със селекцията от пролетта Левски стигна до четвъртото място в класирането. А тази позиция не приляга не сините. Стоилов обяви, че ще гонят титла и ново участие в Европа, но за мен са нужни още поне 2-3 добри попълнения. Така ще има и повече конкуренция, както широчина и дълбочина в състава.

Лидерите

Не мога да откроя, отлича някого от Левски през пролетта, който да е бил над останалите. Мога да отбележа добрата отборна игра. Левски имаше предимство със своя колектив. И това се виждаше през пролетния дял от шампионата. Всеки си вършеше задачите, които бяха поставени от Станимир Стоилов. Сега с идването на Ивелин Попов може да има изявен лидер, но всичко ще зависи от него и дали ще е здрав. За Левски ще е много важно да намери добър централен нападател. Човек, който да бележи редовно голове. с Билал Бари? Той не е голаджия, но върши много работа в защита и нападение - отнема топки и пресира.

Нова "синя приказка"

Не искам да съм песимист, но мисля, че точно с този сегашен отбор на Левски няма как да има нова "синя приказка". За да се случи, трябва да се надгради. А за да има такова надграждане, обиграване, е нужно време. Няма как изведнъж да се направи голям отбор и да надскочи себе си. През 2005 година, ако не бяхме победили Оксер през 2005 година, ситуацията в клуба сигурно щеше да се развие по-друг начин.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки