В Турция: Кайседо с ултиматум към ЦСКА

Нападателят се появи като резерва за Еквадор срещу Мексико

Звездата на ЦСКА Жорди Кайседо е поставил ултиматум на ръководството на на клуба да го трансферира, съобщава авторитетният вестник "Сабах".

Заплатата от 1 милион евро, която Бешикташ предлага на еквадореца, очевидно ще го накара да прибегне до всички възможни мерки, смятат комшиите.

ЦСКА иска да получи 5,5 милиона евро за нападателя си, но проблемът е, че турците искат да платят тази сума на четири транша, докато "червените" си търсят парите наведнъж.

Собствениците на ЦСКА дори са готови да приемат по-малка сума по сделката, стига всичко да бъде платено при трансфера. Проблемът е, че "червените" имат забрана от ФИФА за нови играчи, ако не платят дълг в размер на 700 хил. евро.

Агентът на Кайседо Ернан Бенато също прави всичко възможно за осъществяване на сделката. Той дори е предложил свои клиенти на ръководството на ЦСКА.

Роденият в Буенос Айрес мениджър е бил уведомен на кои постове клубът търси нови играчи и е извадил имена, с които той и агенцията му работят. Става дума основно за офанзивни футболисти, предвид предстоящата продажба на Кайседо.

Бенато има дълбоки връзки на бразилския пазар, тъй като е живял дълги години в Рио де Жанейро, Салвадор Баия, Форталеза и Манус, а понастоящем той и семейството му пребивават в Маями, Флорида.

Вчера Бенато отново потегли към Европа, като дестинацията му бе Испания, но със сигурност летният трансферен прозорец ще го задържи дълго на Стария континент.

Междувременно самият Кайседо влезе като резерва за Еквадор в контролата с Мексико, играна на стадион "Солджър Фийлд" в Чикаго. Мачът завърши при резултат 0:0, а нападателят на ЦСКА се появи на терена в 68-ата минута, заменяйки Майкъл Естрада.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки