Здравко от "Ритон" за NOVSPORT: Любо не е женен за ЦСКА

Жорди Кайседо трябва да бъде продаден, той няма качества да играе за нас

Здравко Желязков или Здравко от дует "Ритон" е един от най-известните привърженици на ЦСКА. Той коментира за "NOVSPORT" назначението на Любослав Пенев за старши треньор на ЦСКА 1948, както и ситуацията в любимия му клуб от стадион "Българска армия".

Любо Пенев и ЦСКА 1948

Любо е професионалист. И в това едва ли някой някога се е съмнявал. Футболът е бизнес и всеки иска да да се развива в този свят. На Любо Пенев работата му е да е треньор. И той се старае да работи тази професия професионално, защото това му е работата. Щом е приел условията на този клуб, значи всичко го устройва и той ще работи там. Той е професионалист и се интересува от условията за работа. Ивайло Чочев и Валентин Илиев също са в този клуб. Те също са професионалисти. И никой не бива да забравя това. Футболът е бизнес в крайна сметка. Дали Любо Пенев е извършил предателство? Това е несериозно да се мисли. Това е ретроградно мислене. Той няма брак с ЦСКА, не се е женил за клуба. Каузата ЦСКА е кауза на феновете. Треньорите, футболистите са професионалисти. Няма нищо нередно в решението на Пенев да започне работа там, където го канят и искат. Да остане без работа, защото е от ЦСКА ли? Едва ли щеше да има такива полемики, спорове и коментари, ако Любо беше отишъл в друг клуб да е треньор. За всички привърженици на футбола е пределно ясно едно - този отбор не е истинският ЦСКА. Просто Любо е започнал работа в друг клуб, както беше на работа в Царско село, а преди това и в Ловеч с Литекс. 

ЦСКА

Последните над 30 години целта е да се унищожи ЦСКА и не зная защо се прави, на кого този клуб пречи. Този друг клуб, т.н. число - няма нищо общо с ЦСКА. Мнозина мислят, че този клуб е създаден само, за да разделя "червена" България. И съм на мнение, че трябва да подкрепяме до последно това управление, защото след него няма да има друга алтернатива. Любо Пенев обяви, че си е тръгнал недооценен от ЦСКА, то това е неговата гледна точка. И не знаем дали е така, защото не сме вътре в клуба, за да сме сигурни в това му твърдение. Докато той беше начело на ЦСКА, отборът вървеше по-добре и успешно, отколкото след това при Стойчо Младенов. С тези футболисти Любо спечели купата на България. Явно е по-добър мотиватор и има по-добри качества, като го доказва на практика. Като треньор към него феновете не могат да имат никакви забележки. А защо са го махнали, това само ръководството може да отговори. На мен играта на ЦСКА не ми харесва. И това го казвам като привърженик на ЦСКА, който боледува с проблемите на тима. В тези играчи не видях хъс, характер, воля за победи. Ситуацията в клуба дано се подобри по-бързо и тя да е в полза на представянето на ЦСКА. Има голямо разочарование у привържениците. Повечето не са гледали силни изяви, големи мачове от ЦСКА, силно европейско представяне. Ние сега сме като един средняшки отбор. Пожелавам си да бъде продаден Жорди Кайседо. За мен този няма място и качества да играе в ЦСКА. Пожелавам си да има обединение на фенове и ръководство и ЦСКА да заиграе като ЦСКА под ръководството на новия треньор и неговия екип. 

Още от Коментари

„Червените“ с национал №15

„Знам какво представлява този клуб и офертата ми е релевантна"

„За нас е много добре, че тази пауза идва“

„След победата над Ливърпул всички се целуваха и плачеха“, спомнят си легендите на ЦСКА

Вместо да "надгради" след успехите, бизнесменът почти докара клуба до фалит

„Животът му би бил скучен, ако беше поставил рекорд още на 22 години“

„Синята“ легенда с коментар навръх 47-мия си рожден ден

Той говори след успеха с 1:0 над Атлетик Билбао

„Дори и да пропусне, после ще вкара“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки